Vágólapra másolva!
Győztes mérkőzésen mutatkozott be az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) Tuukka Rask, a Boston Bruins 20 éves finn kapusa. A Bruins Torontóban győzött 4-2-re, többek között a fiatal hálóőr 30 védésének köszönhetően.

Sokáig nem úgy tűnt, hogy Rask sikerélménnyel lesz gazdagabb a mérkőzés után, ugyanis a második harmad utolsó percéig 2-0-ra vezetett a Maple Leafs.

Aztán a periódus hajrájában Phil Kessel szépített, a zárójátékrészben pedig előbb Johan Axelsson kiegyenlített, majd Chuck Kobasew kétszer is betalált.

A parádésan védő Rasknak a kitűnő NHL-debütálását valószínűleg csak még jobban megédesítette a tudat, hogy az ellen a csapat ellen segítette győzelemre együttesét, amely a 2005-ös játékosbörze első körében kiválasztotta őt, ám egy évvel később lemondott róla.

Calgaryban a Flames annak ellenére győzte le magabiztosan a Coloradót, hogy csupán 15-ször lőtt kapura, míg Edmontonban az Oilers szétütésben verte a vendég Vancouver Canucksot, amelynek az jelenthet vigaszt, hogy sorozatban hetedik meccsén szerzett pontot.

Eredmények:
Toronto Maple Leafs - Boston Bruins 2-4
Edmonton Oilers - Vancouver Canucks 5-4 - szétlövés után
Calgary Flames - Colorado Avalanche 4-1