Vágólapra másolva!
Százszázalékos teljesítménnyel jutott a legjobb 16 közé a Pick Szeged a férfikézilabda Bajnokok Ligájában, miután a csoport zárókörében nyert a vendég fehérorosz Meskov Breszt ellen. Az MKB Veszprém ugyanakkor a KEK-ben folytatja, a német Gummersbach nem tudta kikaparni a gesztenyét a Mocsai-gárdának, miután egy góllal kikapott Celjében.

Férfi BL, 6. (utolsó) forduló, H csoport:
Pick Szeged - Meskov Breszt (fehérorosz) 33-24 (12-9)

A Szeged a közönsége kiszolgálása koncentrált, miután az összecsapásnak már nem volt tétje. A show-hoz hozzátartozott, hogy a helyiek köszöntötték Talmácsi Gábort, a gyorsaságimotorsport történetének első magyar világbajnokát, aki tiszteletbeli csapattag lett.

A sok ünneplés eleinte meglátszott a teljesítményen, mert a Tisza-partiak nehezen lendültek bele a játékba. Fej fej mellett haladt a két együttes, és olykor a Breszt is vezetett. Összességében sok volt a hiba, alig esett gól.

Aztán a Breszt több mint tíz percig nem talált be, mégsem szakadt le, sőt 7-5 után, létszámfölényben egyenlített, majd fordított. A szünet előtti hajrát meghúzta a Szeged.

A folytatásban megmaradt a különbség, majd egy emberhátrány alatt feljött a már biztos kieső Breszt, egyenlített (17-17), de amikor a hazaiak ismét teljes létszámban voltak a pályán, fokozatosan nőtt az előny, és innen már nem volt visszaút. Az 51. percben 26-18 volt az állás, aztán az előny még tovább hízott.

A Szeged története során először zárta hibátlan mérleggel a BL csoportszakaszát, a magyar csapatok közül korábban a Veszprém háromszor is vereség nélkül tudta le a csoportmeccseket.

Az állás:
1. Szeged 12 pont/6 mérkőzés
2. Velenje (szlovén) 6/5
3. Szarajevo (bosnyák) 2/5
4. Breszt 0/6

A Szeged és a Velenje bejutott a legjobb 16 közé, ahol négy négyes csoportban folytatódnak a küzdelmek. A Szarajevo a KEK nyolcaddöntőjébe került át, míg a Breszt búcsúzott az európai porondtól. A BL és a KEK sorsolását kedden rendezik.

Átkerült a KEK nyolcaddöntőjébe az MKB Veszprém, miután a Bajnokok Ligája utolsó fordulójában a szlovén Celje nyert a német Gummersbach ellen.

F csoport, 6. forduló:
Celje (szlovén) - Gummersbach (német) 28-27 (12-14)

A végeredmény:
1. Gummersbach 9 pont
2. Celje 7
3. MKB Veszprém 6
4. Reykjavík (izlandi) 2