Vágólapra másolva!
Döntetlen született a férfivízilabda Euroliga budapesti főtáblás csatájában, amelyet a C csoport nyitófordulójában vívott a két magyar együttes, a Vasas és a Honvéd szombat este a Komjádi uszodában.

Euroliga, főtábla, C csoport, 1. forduló:
TEVA-VasasPlaket - Domino-Honvéd 8-8 (1-1, 1-3, 2-2, 4-2)
gól:
Tóth M., Kovács R., Varga Dániel 2-2, Steinmetz Á., Mátyás 1-1, illetve Vindisch, Hárai 2-2, Székely, Fodor, Szivós, Bárány 1-1

A "magyaros halálcsoport" első körében a Honvéd vendégeskedett a Vasasnál, és az első gólt kissé udvariatlanul a Kőér utcai alakulat szerezte, méghozzá a volt angyalföldi Vindisch Ferenc révén.

Stílusosan az ex-honvédos Tóth Márton egyenlített, amúgy azonban nem bővelkedett találatokban az első negyed, amelyet kölcsönösen szigorú védekezés és több kiállítás jellemzett.

A második nyolc perc legszebb gólja - a négy közül - a válogatott bő keretében szereplő Hárai Balázs nevéhez fűződik, aki négy ember gyűrűjéből is be tudta venni a Vasas kapuját, bár Kovács Róbert hálószaggató bombája sem volt csúnya. Viszont ez utóbbit követően - 2-1 után - már csak a vendégek voltak eredményesek, így kétgólos Honvéd-előnynél vonulhattak pihenőre a csapatok.

Forrás: MTI

Tóth Márton (fehér sapkában) búvárkodik Kiss Gergely mellett

A folytatás is kedvezőtlenül alakult Földi László legénysége szempontjából, hiszen a harmadik játékrészben előbb 2-5-öt, majd 2-6-ot mutatott az eredményjelző. Már-már eldőlni látszott az összecsapás, főképpen azért, mert az angyalföldiek sorra-rendre elhibázták a lehetőségeiket. A negyedvégi részhajrá azonban sikeresnek bizonyult: az energikusabb pólóra váltó piros-kékek - az egyformán duplázó Tóth és Kovács jóvoltából - visszajöttek kétgólnyi közelségbe Kovács István társulatához (4-6).

A befejező negyed az amúgy nagyszerűen védő Gergely István - saját szempontjából balszerencsés - "fejesgóljával" indult (a kapusról pattant a hálóba a labda), Mátyás Zoltán viszont megúszás végén "saját jogon" egyenlített, megint nyílttá téve a csatát. Két perc lefutása után pedig már a hazaiaknál volt az előny: Varga Dániel zárt le biztos kézzel egy emberelőnyös szituációt (7-6).

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=A3NUVj7nJyNrT40n


Meccs utáni nyilatkozatok

A nagy fordulatot Hárai akasztotta meg (7-7), de Varga nagyon "belőtte magát", s újfent Vasas-előny következett másfél perccel a vége előtt (8-7). A finisben, Bárány Attila húzása nyomán tovább fokozódtak az izgalmak, de több gól már nem esett, 8-8-as döntetlennel zártak a felek.

Földi László, a Vasas vezetőedzője:
"Az egy pontnak örülni tudnék, ha azt a Kőér utcában szereztük volna, s nem a Komjádiban... Az elején megjártuk a poklot, a legmélyebben 2-6-nál voltunk, aztán feljöttünk, vezettünk is, kár, hogy nem tudtuk az előnyt megtartani."

Kovács István, a Honvéd vezetőedzője:
"Fegyelmezetlenség miatt óriási lehetőséget szalasztottunk el. 6-2 után leült a csapat, azt hitte, hogy már megvan a meccs. A végén aztán örülhettünk a döntetlennek."

A négyes másik mérkőzésén:
Ethnikosz (görög) - Jug Dubrovnik (horvát) 8-9

A csoportküzdelem két hét múlva folytatódik, amikor is a Vasas a Jug Dubrovniknál vendégeskedik, a Honvéd pedig a Kőér utcában fogadja az Ethnikoszt.