Vágólapra másolva!
LeBron James a második negyedben ujjsérülést szenvedett, csapata, a Cleveland Cavaliers pedig vereséget szenvedett a Detroit Pistons otthonában az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság legutóbbi játéknapján. Az Orlando Magic ismét nyert, 14-3-as mérlegével jelenleg a legjobb együttesnek számít az NBA-ben.

Utoljára 1995-96-ban érezhették magukat olyan boldognak az Orlando Magic szurkolói, mint mostanában. Tizenegy évvel ezelőtt, egy elveszített nagydöntőt követően még tartott a lendület, a floridai társaság a Detroit és az Atlanta legyőzésével főcsoportdöntőt vívhatott, amelyet 4-0-ra elbukott a Chicago Bulls ellenében. Azóta a gárda vergődik, már az is nagy bravúr, ha egyáltalán eljut a rájátszásba: az utóbbi négy évadban mindössze egyszer sikerült, akkor is simán "kisöpörte" a Pistons.

Az idei évad azonban csodálatosan alakul, pedig nyáron úgy tűnt, a nagy összevisszaság nem tesz jót a csapatnak. Június elsején a klubvezetés szerződtette a floridai egyetem szakvezetőjét, Billy Donovant, aki miután aláírta öt évre szóló, 27,5 millió dolláros kontraktusát, négy nappal később meggondolta magát.

A váratlan helyzetben az egykori Heat-tréner, Stan Van Gundy kapott megbízást, s vezérletével szárnyakat kapott a csapat. Az eddigi 17 összecsapáson mindössze három vereség csúszott be, otthon a Detroit és a Phoenix, idegenben pedig a San Antonio ellen.

A szerdai játéknapon Seattle-ben diadalmaskodott az együttes a 110-94-es sikerből Dwight Howard 39 ponttal és 16 lepattanóval vette ki részét, a török Hedo Türkoglu 15, Keith Boogans 14 találatig jutott.

A Cavaliers Jamesszel még tartotta magát a remek napot kifogó Pistons ellen, s a félidőben csupán öt pont volt a hátránya, a fordulás után azonban - amikor a fiatal sztár már nem léphetett pályára - teljesen összezuhant a gárda. A hazai parketten játszó Detroit a második félidőben azt csinált, amit akart, és ötpontos előnyét a meccs végéig 35 pontosra növelte.

A Pistonsban Richard Hamilton volt a legeredményesebb 18 ponttal. A Cavaliers tagjainak pocsék teljesítményét pedig jól érzékelteti, hogy a mindössze 19 percet játszó James volt a legjobb 15 pontjával.

A címvédő San Antonio Spurs ellen sokáig remekül tartotta magát a Washington Wizards, ám a hajrában, elsősorban az ezen az estén ellenállhatatlan Tony Parker révén a Spurs állva hagyta riválisát és magabiztosan, 15 ponttal győzött.

A nap rangadóján a Houston Rockets idegenben győzte le a Phoenix Sunsot. A hazaiak önmagukhoz képest gyengén dobtak mezőnyből, amit a 31 pontot és 13 lepattanót szerző Jao Ming vezérletével a Rockets remekül használt ki és hat ponttal nyert.

Eredmények:
Toronto Raptors - Memphis Grizzlies 103-91
Philadelphia 76ers - Utah Jazz 95-106
Atlanta Hawks - Milwaukee Bucks 96-80
Detroit Pistons - Cleveland Cavaliers 109-74
Dallas Mavericks - Minnesota Timberwolves 109-103
San Antonio Spurs - Washington Wizards 109-94
Phoenix Suns - Houston Rockets 94-100
Sacramento Kings - Golden State Warriors 96-103
Portland Trailblazers - Indiana Pacers 89-95
Seattle Supersonics - Orlando Magic 94-110