Vágólapra másolva!
Az esélyeknek megfelelően a magyar röplabda-válogatott kikapott a világbajnoki ezüstérmes lengyel csapattól a szombathelyi férfi olimpiai előselejtező elődöntőjében, ezzel eldőlt, hogy nem szerepelhet majd a törökországi ötkarikás selejtezőn.

eredmény, elődöntő:
Lengyelország - Magyarország 3-1 (14, 18, -20, 17)

A lengyelek az első két szettben ráerőltették az akaratukat a magyarokra, miközben a hazaiaknak sok gondjuk akadt a nyitásokkal.

A harmadik játszma magyar szempontból szépen alakult, a negyedikben viszont a lengyelek ismét érvényesítették a papírformát a fejben egy kicsit elfáradó vendéglátókkal szemben.

A találkozó után Demeter György szövetségi kapitány a Sport1-nek úgy nyilatkozott, tizenöt éve van a szövetség közelében, úgy érzi, a folytatásra új emberre van szükség, akit mindenki támogat.

"Már az elnökválasztáskor jeleztem, hogy meg akarom adni a lehetőséget a választásra a szövetség új vezetőjének, illetve főtitkárának".

A magyarok a csoportjukban előbb 3-0-ra megverték az észteket, majd 3-0-ra kikaptak az Európa-bajnoki negyedik finnektől, ezzel a második helyen végeztek, így jutott nekik a másik hármas legjobbja, a lengyel együttes.

A második elődöntős összecsapáson:
Finnország - Belgium 3-0 (21, 22, 24)

A finn-lengyel döntőt vasárnap játsszák; a mérkőzés a győztese léphet a következő körbe.