Vágólapra másolva!
Vasárnap délután 18 órakor Japán ellen megkezdi világbajnoki szereplését a magyar nőikézilabda-válogatott. A várakozásról az [origo] megkérdezte Németh András szövetségi kapitányt, de kifejtette véleményét Gundel Takács Gábor és Deák Bárdos Mihály is.

Kökény Beatrix, a Ferencváros Európa-bajnok, vb- és olimpiai ezüstérmes játékosa elmondta, ugyanolyan izgalommal várja a vébét, mintha versenyező lenne.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=Z9y5SbLz4rs0U8o1


Magyarországon az egyik legsikeresebb és legnépszerűbb sportág a kézilabda, nagyon szurkolok, főleg azért, hogy az olimpián is ott legyen a csapatunk. Rapszodikusak vagyunk, nálunk vagy nagyon jól elsül egy világverseny, vagy szögbe lépünk. Ez egy ilyen dupla vagy semmi vb lesz, remélem, az első három között leszünk" - nyilatkozta Gundel Takács Gábor.

A birkózó Deák Bárdos Mihály elmondta, ő követi a különböző sporteseményeket: "Van egy ismerősöm, Szamoránsky Piroskával egy osztályba járok, neki különösképpen fogok szurkolni."

Németh András szövetségi kapitány optimistán tekint a vébé két hete elé. "Szerintem az utóbbi időben sokat javultunk, hiszen a munkából visszavettünk, gyorsítottunk, taktikával foglalkoztunk. Remélem, a vébén egyre jobbak leszünk."

A szakember elmondta, reméli, nem lesznek sérülések: "Mivel egy balkezes átlövőnk van, Mehlmann nélkül kemény dió lenne, úgy tűnik, a bokája rendben van, s reméljük, a füle is javul."

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=ckWg8w2ISMVpqDSX


"Könnyű meccsek nem lesznek, a csoportban elvárható a három győzelem. Németország Románia ellen nem nagyon voltunk sikereink az utóbbi időben, remélem, sikerül felkészülni ellenük is."

A hogy mit várnak az ellenfeleink. A romáén kapitány, Gheorghe Tadici bátrabb célokról beszélt. "Vb-ezüstérmesként természetes, hogy megfordul a fejünkben a torna megnyerése, de a reális elvárás az első négybe kerülés. Nehéz lesz, hiszen legalább hét-nyolc együttes közel azonos esélyekkel rendelkezik."

Miközben a norvég sajtó arról ír, vajon ki győzheti le a kontinenselsőt a világbajnokágon, a játékosok tudják, akadnak már esélyesek is. "Persze, aranyéremről álmodunk, s el szeretnénk jutni a párizsi fináléba, de minden csapat ezzel a céllal vág neki az eseménynek" - nyilatkozta Linn-Kristin Riegelhuth. "Sok csapat lehet világbajnok" - mondta ki a nagy bölcsességet Marit Breivik szövetségi kapitány.