Vágólapra másolva!
A Pittsburgh Penguins a legutóbbi öt mérkőzését tekintve négyet megnyert: a hétfői játéknapon a Phoenix Coyotes együttesét verte hazai pályán 3-1-re az NHL-ben. A pittsburgh-iek sikeréhez nagy mértékben járult hozzá a harmadik harmadban eredményes két újonc, Kristopher Letang és Tyler Kennedy. A vendéglátó csapat szerzett vezetést az első periódusban, majd a harmadik elején jött az egyenlítés, a találkozó vége viszont megint a helyi szurkolók kedve szerint alakult a két fiatal révén.

A liga illetékesei Scott Nicholt, a Nashville Predators játékosát öt, míg Riley Cotet, a Philadelphia Flyers csatárát három mérkőzésre tiltották el durva szabálytalanság miatt.

Nichol csapata szombati mérkőzésén volt sportszerűtlen, botjával csúnyán megütötte Patrice Brisebois-t, a Montreal Canadiens védőjét, aki nagy szerencsével elkerülte a súlyos sérülést. A balhés támadót tavaly kilenc mérkőzésre tiltották el hasonló durvaságért.

Cote könyöklésért kapott büntetést, mert a videófelvételek alapján úgy tűnt, szombaton, a Dallas Stars elleni meccsen sérülést akart okozni Matt Niskanennek.

eredmények:
New York Rangers - Carolina Hurricanes 0-4
New York Islanders - Boston Bruins 1-3
Columbus Blue Jackets - Dallas Stars 1-2 - szétlövés után
Pittsburgh Penguins - Phoenix Coyotes 3-1
Colorado Avalanche - San Jose Sharks 2-3
Los Angeles Kings - Edmonton Oilers 3-4 - szétlövés után