Vágólapra másolva!
Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) elnöksége egyhangúlag támogatásáról biztosította Németh Andrást, a női válogatott szövetségi kapitányát a csalódást keltő világbajnoki nyolcadik helyezés után is. Ugyanakkor Zsiga Gyula, a csapat másodedzője lemondott posztjáról.

A szerdai ülésen a tagok két órán át elemezték a problémákat, amelyek az együttes teljesítményében megmutatkoztak a decemberi franciaországi vb-n.

"Sajnálatos, hogy a női válogatott nem végzett az első hét között, így helyezésben nem teljesítette a célkitűzést, ám örömteli, hogy az olimpiai selejtezőt érő helyen zárt. Őszintén és alaposan kielemeztük a kialakult helyzetet, és ezek után elfogadtuk a kapitányi beszámolót, és egyhangúlag támogatjuk Németh Andrást, akinek az olimpia végéig szól a szerződése" - mondta Kiss István, az MKSZ elnöke.

Németh András hangsúlyozta: bármelyik ötkarikás selejtezőcsoportba kerül a csapat, reális esély van arra, hogy kijusson a pekingi olimpiára.

Németh András folytatja a munkát:

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=apfS2r1Iu5vGeipJ


"Nehéz helyzetben voltam, maradjak-e vagy sem, végül arra a következtetésre jutottam, hogy végig kell csinálni azt, amit elvállaltam. A problémákat átbeszéltük, és most várjuk, melyik kvalifikációs kvartettbe kerülünk" - tette hozzá a kapitány.

Németh Andrásnak a következő, február 20-21-i elnökségi ülésre kell kijelölnie azokat a játékosokat, akikkel szerepelni fog a március 28-30. közötti olimpiai selejtezőn. Ezen kívül meg kell neveznie a távozó Zsiga Gyula utódját.

Zsiga elmondta, azért döntött a távozás mellett, mert az elmúlt időszakban "kevésbé tudott alkotó részese lenni a feladatoknak."

Zsiga Gyula a távozás okairól:

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=x9EgmjFO6pFvyw18


"Arra felkészültem, hogy lesznek közöttünk nézetkülönbségek, ám idővel rá kellett jönnöm, ebben a szerepben nem tudok igazán a válogatott, a közösség hasznára válni, emellett saját magammal kapcsolatos várakozásaimnak sem felelek meg" - írta leköszönő levelében a Budapest Bank-FTC trénere.

Zsiga hozzátette: azt sem szeretné, ha megbomlana évtizedes barátsága Németh Andrással.