Vágólapra másolva!
A magyar férfikézilabda-válogatott a norvég szövetség meghívására már az Európa-bajnokság előtt egy héttel, csütörtök reggel elutazott a kontinensviadal helyszínére, és péntektől vasárnapig a rendező ország, továbbá Izland és Portugália válogatottja társaságában a Posten-kupán szerepel.

A hétfői magyar-francia találkozón megsérült kapus, Fazekas Nándor gyógykezelésre szorul, ezért a négyes tornára Mikler Roland is a csapattal tart.

"Nagyon rossz az ilyen helyzet, hiszen az ember egyetlen csapattársának sem kívánja, hogy baj történjen vele. Ám az ilyen szituációk után nyílik lehetősége azoknak, akik tartalékban vannak. Hétfőn hívott a kapitány, hogy számol velem, mert Fazekas lábát előreláthatóan egy hétig kezelik. Hogy utána mi lesz? Szerintem Nándi vállalja az Eb-szereplést, de lehet, hogy a biztonság kedvéért mégis három kapussal vágunk a kontinenstornának. Ha így lesz, akkor teljesülhetne egy nagy álmom, de már az is nagyon feldobott, hogy ma utazok én is - nyilatkozta Mikler a Dunaújvárosi Hírlapnak.

Skaliczki László szövetségi kapitány a 17 játékosból a helyszínen, a január 16-i technikai értekezleten véglegesíti az Eb-re benevezhető 16-os keret névsorát.


A kapitány kifejtette, hogy a rövid felkészülés közepette az Eb-címvédő francia válogatott elleni két mérkőzésen sok hiba előjött.

A feladat ezek minimalizálása és a játék sebességének maximalizálása, így az együttes a rá váró sok nehéz mérkőzés ellenére képes lehet a célkitűzés teljesítésére.

A magyar válogatott programja:
január 11., péntek (Trondheim):
17.00: Izland - Magyarország (tv: Sport1, élő)

január 12., szombat (Trondheim):
16.15: Norvégia - Magyarország (tv: Sport1, élő)

január 13., vasárnap (Lillehammer):
17.00: Magyarország - Portugália (tv: Sport2, élő)