Vágólapra másolva!
A magyar férfikézilabda-válogatott 27-19-re kikapott Portugáliától a norvégiai Posten-kupa 3. fordulójában, s ezzel az utolsó lett a jövő csütörtökön kezdődő Európa-bajnokságra készülő csapatok tornáján. A tornát a házigazda norvég együttes nyerte.

3. forduló (Lillehammer):
Portugália - Magyarország 27-19 (14-9)

Hihetetlenül gyengén kezdett a magyar csapat, a portugálok 5-0-ra elhúztak rögtön az elején. Aztán időkérés után rövid ideig még megmaradt a különbség, majd az egyre gyorsabban, s pontosabban játszó Skaliczki-gárda feljött 9-8-ra. A szünet előtti szakaszban megint a rivális játszott jobban, védekezése remek volt.

A folytatásban is nagy erőt kellett mozgósítani, hogy ne szakadjon le a csapat, a támadójáték változatlanul nagyon gyenge volt. Mikler kapust azonban lehetett dicsérni, több ziccert és büntetőt megfogott.

A hajrában a portugálok végleg megroppantották a gyenge napot kifogó riválist, már nem volt lehetőség a fordításra, vereségével a magyar csapat a negyedik helyen végzett. A Skaliczki-együttes hétfőn Bergenbe repül, és ott kezdi majd meg csütörtökön az Eb-t, a spanyolok ellen.

később:
Norvégia - Izland 36-19 (16-13)

A végeredmény:
1. Norvégia 6 pont
2. Izland 2
3. Portugália 2
4. Magyarország 2

Azonos pontszám esetén az egymás elleni eredmények döntöttek.

Előfordulhat, hogy nem lesz ott a spanyol válogatottban a csütörtökön kezdődő norvégiai Európa-bajnokságon David Barrufet, a világ egyik legjobb kézilabdakapusa.

A 37 éves kiválóság vádlisérülést szenvedett azon a Ciudad Real-i nemzetközi felkészülési tornán, amelyen a hazaiak mellett a franciák, a montenegróiak és az argentinok szerepelnek.

Az FC Barcelona kapusának jobb lábában nagy valószínűséggel elszakadt az izom a dél-amerikaiak elleni találkozón. Barrufetet a nemzetközi szövetség a 2000/2001-es és a 2001/2002-es idényben a poszt legjobbjának választott.

A spanyolok a magyarokkal, a németekkel és a fehéroroszokkal találkoznak a kontinensviadal első szakaszában a C csoportban.

Pastor: a 2005-ös teljesítménnyel lenne esélyünkhttp://www.origo.hu/sport/kezilabda/20080112-magyarorszagnorvegia-ferfikezilabdamerkozes.html?pIdx=2