Vágólapra másolva!
Azok után, hogy január 9-én a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) elnöksége egyhangúlag támogatásáról biztosította Németh Andrást, a női válogatott szövetségi kapitányát, a Hypo Niederösterreich szakvezetője kedden bejelentette, nem vállalja a feladatot.

A szövetség (MKSZ) tájékoztatása szerint a kapitány a válogatott játékosai részéről nem érzi a bizalmat, amelyet munkája alapvető feltételének tekint. Németh András lemondását az MKSZ elnöksége január 31-én rendkívüli ülésen tárgyalja.

"A január 9-i elnökségi ülésen egyhangú támogatást kaptam. Akkor csak néhány órát töltöttem Budapesten, majd mentem vissza a klubomhoz, a Hypóhoz Bécsbe. Az elmúlt napokban viszont több időm volt tájékozódni, és akkor már éreztem, nem ilyen egyértelmű a helyzet. Vannak elveim, elképzeléseim, amelyekhez ragaszkodom, de ilyen körülmények között lehetetlenné vált a munkám folytatása. Van ilyen, hogy emberek nem tudnak együtt dolgozni" - mondta a leköszönő szakember, akit 2005. február 8-án neveztek ki a posztra.

Németh-tel a 2005-ös vb-n harmadik, a 2006-os Eb-n ötödik, a tavalyi vb-n pedig - csalódást keltve - a nyolcadik lett a magyar válogatott.

A MKSZ elnökségének gyorsan kell döntenie az utódlás kérdését illetően, hiszen a válogatottra március végén olimpiai selejtező vár. Két hete Zsiga Gyula, a csapat edzője már távozott a posztról.