Vágólapra másolva!
A január 17-27-e között Norvégia ad otthont a 8. férfi kézilabda Európa-bajnokságnak. Az [origo] a szokásos hírek és tudósítások mellett Zsiga Gyula, a Budapest Bank-FTC nőikézilabda-csapata vezetőedzőjének szakértő segítségére is számíthat.

"Fantasztikus eredményt ért el ismét férfikézilabda-együttesünk, mindenkinek büszkének kell lennie erre az eredményre. Az első félidőben a védekezés jól működött, az előnyt mégis annak köszönhettük, hogy pazar támadójátékkal rukkoltunk elő. Akcióink előkészítése, tudatossága komoly dominanciát jelentett, ez az eredményben is megmutatkozott.

Sajnos a második félidő közepén látszott is, hogy amint a támadásoknál megakadtunk, azt a svédek büntetni tudták - akkor húztak el négy góllal.

Megoldást a védekezésváltás jelentett, amint hatosfalról átálltunk a zavaróra, s bejött Puljezevics, sikerült stabilizálni a hátsó alakzatot.

Sokaknak meglepetés lehetett, hogy a fantasztikusan védő Fazekas helyett miért állította be a szakvezetés Nenadot. Nos, az ő szerepét a védekezésváltás hozta magával, hiszen ezzel a vonaljátékosok, a beállós és a szélsők kerültek többször helyzetbe, Puljezevics pedig ezeket nagyobb hatékonysággal szokta hárítani.

Meg kell említenem Herbert Gábort, mert emberfelettit küzdött, egyértelműen ő volt a védelem kulcsembere, mind hatosfalban, mind a zavaró felállás hátsó ékeként.

A hajrában sokat jelentett Császár beállása, noha Eklemovics jól mozgatta a társakat, sokat lőtt lefelé, ezeket a kísérleteket Svensson nagyon jól védte. Pozitívum volt Iváncsik Gergő gólerős játéka, míg Mocsai dinamizmusa, s kulcsfontosságú hetese a hajrában kincset ért.

Sajnálom az utolsó húsz másodpercet, de a csapatnak, a szakvezetésnek és a szurkolóknak nem szabad szégyenkeznie, ez igazi férfimunka volt."