Vágólapra másolva!
Daniel Alfredsson, az Ottawa Senators svéd csatára szinte egyedül verte meg a Tampa Bay Lightningot az NHL legutóbbi játéknapján. Alfredsson a Senators nyolc góljából hármat szerzett és négyet előkészített, így hét ponttal zárta a meccset, ami még soha egyetlen ottawai játékosnak sem sikerült korábban.

A meccs már az első harmadban eldőlt, amikor 13:43-nál Alfredsson megszerezte első gólját, majd 29 másodperccel később Jason Spezza megduplázta a kanadai gárda előnyét.

A harmad végén Alfredsson létszámfölényben ismét villant, majd a második felvonás elején meglett a mesterhármas egy emberhátrányos találattal, a Tampa Bay 5-0 után tudott először szépíteni. A 35 éves jobbszélső megszerezte 500. gólpasszát is az NHL-ben, és átvette a vezetést a pontlistán, miután az eddigi éllovas Vincent Lecavalier pont nélkül maradt a Senators ellen.

A Phoenix Zbynek Michalek hosszabbításos góljával gyűrte le 4-3-ra a Nashville-t, de azért, hogy egyáltalán túlórával végződjön a meccs, rengeteget tett Radim Vrbata, aki pályafutása harmadik mesterhármasát szerezte a Ragadozók ellen. A cseh csatár Michalek góljánál az egyik gólpasszos volt, így végül négy ponttal zárta az estét.

Pascal Leclaire, a Colombus kapusa ebben az idényben már nyolcadszor úszta meg kapott gól nélkül, ezzel vezeti a vonatkozó ranglistát a ligában. A Blue Jackets támadósora ugyan nem parádézott, de a Chicago ellen egy gól is elég volt a két ponthoz, köszönhetően Leclaire védéseinek.

eredmények:
New Jersey Devils - Montreal Canadians 3-4
Washington Capitals - Toronto Maple Leafs 2-1
Philadelphia Flyers - Pittsburgh Penguins 4-3
Boston Bruins - New York Islanders 4-1
Tampa Bay Lightning - Ottawa Senators 4-8
Florida Panthers - Edmonton Oilers 3-4 - szétütés után
New York Rangers - Atlanta Thrashers 2-1 - szétütés után
Dallas Stars - Buffalo Sabres 1-2
Chicago Blackhawks - Columbus Blue Jackets 0-1
Colorado Avalanche - Minnesota Wild 2-3
Phoenix Coyotes - Nashville Predators 4-3 - hosszabbítás után
San Jose Sharks - St. Louis Blues 4-1
Los Angeles Kings - Anaheim Ducks 3-1