Vágólapra másolva!
A veszprémi Napló információja szerint megkapta a letelepedési engedélyt Marko Vujin, az MKB Veszprém KC jobbátlövője, így a hétvégén kezdődő rájátszásban már nem külföldiként, hanem kézilabdamagyarként szerepelhet.

"Négy hónapja vártam a letelepedési engedélyre, amit végre megkaptam. Örülök neki, hiszen ez egy fontos lépés a magyar állampolgárság megszerzésében" - nyilatkozta a megyei napilapnak Vujin.

Amennyiben Vujin megkapja a magyar állampolgárságot, úgy a nemzeti válogatottban is szerepelhet. A magyarul kiválóan beszélő játékos legutóbb 2006-ban játszott a szerb csapatban, így hamarosan lejár a szabályok szerint meghatározott pihenőidő, és így más nemzeti együttesben is pályára léphet.

"Egyelőre várjuk ki, míg megkapom az állampolgárságot, s utána majd bővebben tudok erről a kérdésről nyilatkozni" - mondta a játékos.

Brazil irányítót tesztel a Veszprém

A hétvégén folytatódik a Budapest Bank Liga rájátszása, az MKB Veszprém KC szerdán edzőmérkőzéssel hangolt a nyitányra, amelyen 31-25-re legyőzte a Dunaferr csapatát. Érdekesség, hogy egy brazil irányítót is tesztelt a találkozón Mocsai Lajos, a dél-amerikai válogatott irányító, Guilherme Oliveira két gólt szerzett.