Vágólapra másolva!
A New Jersey Devils hosszabbításban 4-3-ra nyert a Pittsburgh Penguins ellen az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) legutóbbi játéknapján.

A hazai közönség előtt szereplő győztes csapat a harmadik harmad elején még kétgólos hátrányban volt, aztán egyenlített, s a ráadásban a győzelmet is kiharcolta. A döntő gólt Zach Parise ütötte.

Az Ördögök ezzel megszakították a legnagyobb klasszisukat, Sidney Crosbyt nélkülöző Pingvinek négy meccsen át tartó győzelmi szériáját. Ehhez nagyban hozzájárult a hazai kapus, Martin Brodeur is, aki 31 lövést hárított. A Devils sikerével pontszámban befogta a divízió élén aktuális riválisát és a Philadelphia Flyers együttesét.

Az Edmonton Oilers hazai pályán kiütötte a Calgary Flamest. A vendéglátók kapusa, Mathieu Garon hibátlan teljesítményt nyújtott az 5-0-s siker alkalmával, mind a 24 lövést kivédte. Ennek ellenére nem lehet teljes az öröm az Oilers háza táján, mivel a csapat legeredményesebb játékosa, Shawn Horcoff ebben az idényben már nem léphet jégre: meg kell műteni a vállát. A 29 éves kitűnő csatár ebben az idényben 53 meccsen 21 gólt ütött és 50 pontot ért el.

Eredmények:
New Jersey Devils - Pittsburgh Penguins 4-3 - hosszabbítás után
Colorado Avalanche - Phoenix Coyotes 3-4 - hosszabbítás után
Edmonton Oilers - Calgary Flames 5-0