Vágólapra másolva!
Bravúros győzelemmel kezdett a Győri Audi ETO KC az orosz Lada Toljatti otthonában a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjében. Megnyugtatónak tűnő, nyolcgólos előnyt szerzett az MKB Veszprém a vendég román Steaua Bucuresti ellen a férfi KEK nyolcaddöntőjének első mérkőzésén.

Női BL, középdöntő, 1. forduló, 1. csoport:
Lada Toljatti (orosz) - Győri Audi ETO KC 22-28 (12-12)

A Győr eddig százszázalékos volt a kiírásban, míg az előző idényben finalista riválisa meggyengült, hiszen több klasszisa is távozott a nyáron.

Az ETO 4-1-es vezetéssel nyitott, majd jó védekezésének köszönhetően állandósult a különbség. 4-8-nál a hazaiak edzője időt kért, és ezt követően szorosabb lett a csata (7-8). Emberelőnyben sorozatban háromszor betalált a magyar együttes, azonban a szünet előtti hajrában jobban összpontosított a Lada, és a lefújás pillanatában egyenlített.

A fordulást követően megint az ETO remek védekezése dominált, és visszaállt a korábbi háromgólos különbség (13-16). Fokozatosan nőtt a magyarok előnye, és a szeptember óta 25 találkozón veretlen csapat értékes két ponttal gazdagodott, ezáltal már most vezeti csoportját, amelyből az első két helyezett jut majd az elődöntőbe.

A csoport másik mérkőzésén, pénteken:
Nürnberg (német) - Oltchim Valcea (román) 28-28 (15-15)

Az állás:
1. Győr 2 pont
1. Nürnberg és Valcea 1-1
4. Toljatti 0

Az ETO a következő fordulóban, jövő szombaton a Nürnberget fogadja.

2. csoport:
Slagelse (dán) - Hypo NÖ (osztrák) 21-31 (11-15)
A vendégeknél Tóth Tímea 7, Kirsner Erika pedig 3 gólt dobott.

Viborg (dán) - Zvenyigorod (orosz) 31-29 (14-13)