Vágólapra másolva!
A címvédő San Antonio Spurs hazai pályán három ponttal legyőzte a Dallas Maverickset az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) legutóbbi játéknapjának rangadóján. A Spurs sikerével továbbra is második a Nyugati-főcsoportban az ezúttal a Miami Heatet felülmúló Los Angeles Lakers mögött.

San Antonio-Dallas meccs a játék képe alapján is igazi rangadó volt, a Spurs 94-94-nél, alig több mint fél perccel a vége előtt, Tim Duncan két büntetőjével ragadta magához végleg a vezetést. A Mavericksnek még három lehetősége volt az egyenlítésre, ám Dirk Nowitzki és Jason Terry is hibázott. A hazaiaknál Duncan 31 ponttal és 15 lepattanóval zárt, a másik oldalon pedig Nowitzki volt a legjobb 28 ponttal.

A Lakers a várakozásoknak megfelelően nagyon könnyen győzte le a ligautolsó Heatet és ezzel sorozatban tízedik sikerét aratta. A főcsoport-első együttesben Kobe Bryant 21 pontig és 8 gólpasszig jutott, a csapat legjobbja mégis Jordan Farmar volt, aki karriercsúcsot jelentő 24 ponttal zárt.

A nap harmadik találkozóján a Jason Kiddet a múlt héten a Dallasszal elcserélő New Jersey Nets látványos játékkal nyert a Milwaukee Bucks ellen.

Eredmények:
New Jersey Nets - Milwaukee Bucks 120-106
San Antonio Spurs - Dallas Mavericks 97-94
Los Angeles Lakers - Miami Heat 106-88