Vágólapra másolva!
Kétgólos előnyt szerzett az MKB Veszprém férfikézilabda-csapata a KEK-negyeddöntőjében, miután 31-29-re győzött a dán Kolding otthonában. A BL-ben a Pick Szeged ismét az utolsó másodpercekben diadalmaskodott, ezúttal a szlovén Celjét verte 20-19-re.

Óriási lépést tett a négy közé jutásért a férfi kézilabda KEK-ben az MKB Veszprém, miután a negyeddöntő első mérkőzésén 31-29-re nyert a dán Kolding otthonában.

Eredmény, férfi KEK, negyeddöntő, 1. mérkőzés:
Kolding (dán) - MKB Veszprém 29-31 (14-18)
Kolding, 1200 néző
v.: Reisinger, Kaschütz (osztrák)
gól: Seifert 6/2, Schuchel 6, Forslund 5, Spellerberg 4, Sivertsson 3, Kristiansen 2, Mellgaard 2/1, Jensen 1, illetve Iváncsik G. 6, Vujin 5, Perez 5, Gulyás 4, Ilyés 4, Cozma 3, Putics 2/2, Sesum 1, Gál 1
hetesek: 6/3, illetve 2/2
kiállítás: 8, illetve 12 perc

A magyar együttes kemény csatára számított, és ebben a szellemben játszotta végig az első félidőt. A vendégek remekeltek, a korán megszerzett előnyüket végig magabiztosan őrizték. Főleg a támadások voltak ötletesek, és sikerült a szünetre megnyugtató előnyt szerezni idegenben.

A második félidő elején még agresszívebben játszott a Kolding és felzárkózott. Ezt a nehéz időszakot szerencsésen átvészelte a magyar csapat, amely a folytatásban megint ráerőltette akaratát a riválisra, és nem engedte ki kezéből a győzelmet. A hajrát ugyan a Kolding jobban bírta, de nem volt esélye a fordításra.

A visszavágót - amelyen nem szabad lebecsülni az ellenfelet, mert még egyszer nem fog ilyen indiszponáltan játszani - jövő vasárnap rendezik Veszprémben.