Vágólapra másolva!
Európa nyerte meg a női kosárlabda Euroliga moszkvai All Star-gáláját az Európán kívüliek világválogatottja ellen, a Magyarországot képviselő Iványi Dalma két pontig jutott.

Eredmény:
Európa-válogatott - világválogatott 111-86 (28-22, 28-22, 29-17, 26-25)
az Európa-válogatott pontszerzői: Elisa Aguilar (Valencia) 6, Marta Fernandez (Kraków) 4, Amaya Valdemoro (CSZKA Moszkva) 25, Nevriye Yilmaz (Fenerbahce) 8, Celine Dumerc (Bourges) 3, Iványi Dalma (MiZo Pécs 2010) 2, Eva Viteckova (Brno) 14, Olekszandra Gorbunova (MKB-Euroleasing Sopron) 3, Tatyjana Scsegoljeva (Spartak Moszkva) 6, Marija Sztyepanova (CSZKA Moszkva) 16, Ann Wauters (CSZKA Moszkva) 7, Becky Hammon (CSZKA Moszkva) 17
a világválogatott pontszerzői: Diana Taurasi (Szpartak Moszkva) 8, Lindsay Whalen (Praha) 8, Lauren Jackson (Spartak Moszkva) 5, Cappie Pondexter (Fenerbahce) 24, Delisha Milton-Jones (Valencia) 18, Sue Bird (Szpartak Moszkva) -, Nykesha Sales (Vilnius) 5, Jessica Dickson (Sibenik) -, Chamique Holdsclaw (Gdynia) 6, Janel McCarville (Kosice) 6, Iciss Tillis (Riga) 2, Nicole Ohlde (Valenciennes) 4

A látványos bemutatás után nagy iramban kezdődött meg az Euroliga történetének harmadik gálája - az elsőnek két éve Pécs adott otthont -, az európaiak elsősorban a határtalan önbizalommal játszó Amaya Valdemoro 13 pontjával gyorsan elhúztak.

A soproniak ukrán légiósa, Olekszandra Gorbunova a nyitónegyed végén állt be (a mezőny legfiatalabbjaként), míg a pécsiek klasszis irányítója, Iványi Dalma a második játékrészben mutatkozott be.

Az egy ausztrált és 11 amerikait felvonultató világválogatott akadozva, egyéni villanásokra építve próbált faragni a különbségen, nem sok sikerrel. A félidőben 56-44 volt az állás, Valdemoro ekkorra 18 pontnál járt.

A nagyszünetben az európai szövetség elöljárói a sportág női legendáit köszöntötték, köztük a 328-szoros válogatott Kiss Lenkét is.

A négy duót érintő, koedukált dobóversenyt - melynek során egy-egy női és férfijátékosnak a pálya öt pontjáról kellett betalálnia - a görögök nyerték az Evi Maltszi (Valencia), Theo Papalukasz (CSZKA Moszkva) duó révén.

A pihenő után még jobban rákapcsoltak az európaiak, és a 28. percben már 23 pontra megléptek (80-57), Gorbunova pedig szép triplával iratkozott fel a statisztikai lapra.

A 85-61-gyel végződött harmadik szakasz után már egyértelművé vált a "hazaiak" diadala, innentől csak az volt a kérdés, hogy ki szolgál rá leginkább a találkozó legjobbjának járó MVP-trófeára. Az elismerés végül a 25 pontot szóró Valdemorónak jutott.

Az európai gárdában Iványi Dalma 12:34 perc alatt 2 pontig jutott, míg Gorbunova 11:21 percet töltött a parketten, melynek során 3 pont került a neve mellé.

Az All Star-gálák 2006 óta íródó történetében ezzel Európa 2-1-re vezet.