Vágólapra másolva!
Minden esély megvan rá, hogy a Győri Audi ETO mellett az MKB-Veszprém és a Dunaferr is bejusson a legjobb négy közé az európai kézilabdakupákban. A veszprémiek férfi együttese kétgólos előnyről fogadja a dán Koldingot, az újvárosi női csapat hátránya minimális egy gól a norvég Byaasennel szemben.

A Bajnokok Ligájában a Győri Audi ETO KC nőikézilabda-csapata már biztos csoportgyőztesként látogat a román Oltchim Valceához. A találkozó csak a hazaiaknak fontos, de még esetleges győzelmük sem garancia arra, hogy elődöntősök lesznek.

A magyar együttesben nem kell szerepeltetni a sérülteket (Pálinger, Tomori), pihenhetnek nyugodtan tovább. Az ETO az orosz Zvezda Zvenyigoroddal csatázik majd a fináléba kerülésért áprilisban.

A vilceai edző, Gheorghe Tadici már nem bízik a továbbjutásban, a szakvezetőnek az a véleménye, a továbbjutás az első fordulóban "ment el", amikor nem tudták legyőzni a Nürnberget, csak döntetlenre játszottak Németországban.

Ugyanakkor a szakember összeesküvést is sejt a háttérben: úgy véli, hogy az, hogy a Győr hazai pályán kikapott a Toljattitól, az osztrák Hypo Niederösterreich klubvezetőinek a műve, akik ekként akarták elkerülni, hogy a Vilceával megmérkőzzenek. Szerintük ugyanis a Lada sokkal könnyebb ellenfél.

A férfi BL-ben a Szeged nem juthat tovább, igaz, annak a Barcelonának az otthonában lép fel, amely már biztosan elődöntős. Ennél fogva látványos összecsapást játszhat a két csapat.

A női EHF-kupában a Dunaferr egygólos hátrányból várja a norvég Byaasen elleni hazai visszavágót. A különbség minimális, de ez nem teheti kényelmessé a dunaújvárosiakat.

A férfi KEK-ben a Veszprém még kedvezőbb helyzetben van, mivel nyert 31-29-re a dán Kolding vendégeként, és otthon igazi gálaelőadással szolgálhatja ki közönségét.

A magyarok hétvégi programja
Női BL, középdöntő, 6. forduló, 1. csoport:
Oltchim Valcea (román) - Győri Audi ETO KC, szombat 18.30

Az állás: 1. (és már csoportgyőztes) Győr 8 pont, 2. Toljatti (orosz) 6, 3. Valcea 5, 4. Nürnberg (német) 1

Férfi BL, középdöntő, 6. forduló, 4. csoport:
Barcelona (spanyol) - Pick Szeged, szombat 16.30

Az állás: 1. (és már elődöntős) Barcelona 8, 2. Gudme (dán) 6, 3. Szeged 4, 4. Celje (szlovén) 2

Női EHF-kupa, negyeddöntő, visszavágó:
Dunaferr - Byaasen (norvég), vasárnap 18.00 (az első mérkőzésen: 28-29)

Férfi KEK, negyeddöntő, visszavágó:
MKB Veszprém - Kolding (dán), vasárnap 17.30 (az első mérkőzésen: 31-29)