Vágólapra másolva!
A címvédő Alba Volán - Ftorek négy góljával - ismét nyert a HC Csíkszereda otthonában, így már 2-0-ra vezet a jégkorong ob I négy győzelméig tartó fináléjában.

Döntő, 2. mérkőzés:
HC Csíkszereda - Alba Volán 2-6 (1-2, 0-2, 1-2)
gól: Mihály (8.), Kramny (60.), illetve Ocskay (5.), Galvins (20.), Ftorek (23., 28., 53., 56.)
a négy győzelmig tartó párharc állása: 2-0 az Alba Volán javára. A következő mérkőzést kedden rendezik Székesfehérváron.

Erősen kezdett a vendégcsapat, és Ocskay - aki az előző összecsapáson mesterhármast ütött - szerencsés góllal vezetést szerzett. Gyorsan jött a válasz, ám közvetlenül az első szünet előtt Galvins is eredményes volt távolról.

A második játékrész elején Ftorek előbb emberelőnyben, majd azonos létszámban messziről, a kapus hathatós segítéségével talált be. Később Horváth is gólt lőtt - ezt a tévés visszajátszások igazolták -, ám a bíró nem adta meg, olyan gyorsan vágódott ki a pakk a hálóból.

A záró játékrészben Ftorek megszerezte harmadik és negyedik találatát is, viszonylag könnyedén. Az amerikai csatárnak ezen kívül volt egy gólpassza is, így öt ponttal zárta a csatát. A végeredményt egy emberelőnyös góllal állította be Kramny.

Az Alba Volán a playoffban eddig az összes, szám szerint mind a hét meccsét megnyerte.