Vágólapra másolva!
Pénteken a hagyományoknak megfelelően licit során dől el, hogy melyik városban rendezik az idei férfikézilabda-MK négyes döntőjét. A két élcsapat, a Pick Szeged és az MKB Veszprém ugyan megállapodott arról, hogy semleges helyszínre viszik az eseményt, s a Magyar Kézilabda Szövetség támogatásával meg is állapodtak Szekszárd és Pécs városával. Ám a hírek szerint a szegediek mégis benyújtották igényüket a Magyar Kupa megrendezésére.

Érdekes közjáték vezette fel a Magyar Kupa négyes döntő helyszínének kijelölését. Az MKB Veszprém szerdai sajtótájékoztatóján ugyanis kiderült, hiába történt megállapodás évekkel korábban arról, hogy semleges helyszínen kerül lebonyolításra a finálé, s hiába állapodtak meg előre a szekszárdi és a pécsi önkormányzattal a 2008-as "Final Four" megrendezéséről, a Tisza partiak jelezték, mégis megpályázzák az eseményt.

Az egyik szegedi fórum moderátora közölte Pistrui László véleményét. A Pick Szeged elnökségi tagja úgy vélte, a klub szurkolóinak az utóbbi időben több 100 kilométert kellett utazniuk, hogy kedvenceiket a helyszínen buzdíthassák.

"Ezért a Pick Szeged vezetése úgy gondolta, ... a szegedi szurkolókat segítvén és kiadásaikat szűkítvén megpróbálja Szegedre hozni az idei döntőt."

A közlemény szerint "a megállapodás visszamondásával egy időben a szegedi vezetés felajánlotta a veszprémieknek azt, ha az idei döntőt Szeged rendezi, akkor támogatja a jövő évi veszprémi Magyar Kupa-döntő rendezését."


Forrás: Veszprém Kézilabda Fan Club

A veszprémi klub fórumán dr. Magyarády Péter gazdasági és operatív elnök arra a kérdésre, hogy a klub is benyújtja-e pályázatát az MK-döntőre, igennel felelt. "Licitálunk ésszerű határig, ami ezek után elég sok lesz. Ha a Szeged ezen a határon túl is fizet, elviszi a rendezés jogát."

A Magyar Kézilabda Szövetségben megtartották az MK-elődöntők sorsolását. Ennek értelmében április 19-én Veszprém-Dunaferr, illetve Szeged - PLER mérkőzésekre kerül sor.

Az MK-elődöntők párosítása (április 19):
15.15: MKB Veszprém KC - Dunaferr SE
17.30: Pick Szeged - PLER-Airport

A mérkőzés helyszínével kapcsolatosan pénteken 10 órakor a Magyar Kézilabda Szövetség székházában megtartásra kerülő licit dönt. A szóba jöhető helyszínek: Szeged, Veszprém, Balatonfüred, Pécs, Szekszárd.