Vágólapra másolva!
Annak ellenére, hogy egyikőjük a Fehérvár Alcoa FKC, a másik pedig a Vasas nőikézilabda-csapatának játékosa, a rivalizálás csak a pályán tart. Tápai Szabina és Lőw Andrea ugyanis elválaszthatatlan barátnők, 2005-ben együtt emelhették a magasba az EHF-kupát. A két életvidám teremtéssel az azóta is töretlen barátságukról beszélgettünk, de természetesen nem maradhattak el a magánéletükre vonatkozó kérdések sem.

- Úgy hírlik, jó barátnőkhöz méltóan sülve-főve együtt vagytok.
Tápai Szabina:
Ez így van! Ő legjobb barátnőm, így amikor nem telefonon beszélünk, együtt vagyunk. Legutóbb a húsvétot töltöttük együtt nálunk, Kiskunhalason.

Lőw Andrea: Sűrűn találkozunk, vagy én megyek, vagy ő jön, sőt még egy olyan mobil-előfizetést is szereztünk, amin ingyenesen beszélhetünk. Edzések előtt és után is hívjuk egymást. Mindenki kérdezi tőlünk, hogy miről tudunk ennyit dumálni.

- Húsvétkor együtt vártátok a locsolókat?
Tápai Szabina:
Azt annyira nem, mivel nem rajongok a locsolásért. Az unokatestvéremnek és pár szomszédnak azonban megengedtem, de jellemzően inkább elbújok. Azért elhervadni biztos nem fogok. Sokkal inkább az evésen volt a hangsúly; Anyuval és Löwkével hármasban ment a nagy sütés-főzés szombat estétől hétfő estig.

- Ilyen konyhatündérek vagytok?
Tápai Szabina:
Nagyon is. Szuper menüt készítettünk, nagy volt a siker. Készítettünk tejszínes gombás sajtkrémlevest, Dubarry-csirkét, illetve különböző salátákat. A sütemények közül nagyon aratott a joghurttorta, illetve a "túros gubanc", ami egy rétestésztából készült költemény. Az egész családnak nagyon ízlett a végeredmény.

Lőw Andrea: Valóban nagy konyhatündér vagyok, még ha ezt sokan nem is tudják rólam. Sőt, még magamnak is szívesen főzök. Amikor Szabinával együtt vagyunk, akár Budapesten, akár Fehérváron, mindig főzünk valamit. Sőt, van Löwke-specialitás is: tenger gyümölcsei spagetti és "halálos csokitorta". Illetve Szabival kitaláltunk egy legényfogó levest, ami egy tejszínes-sonkás gombaleves.

- A legényfogó levest sikerült mostanában valakivel megetetni, akinél hatott a varázslat?
Lőw Andrea:
Megetettük Szabina új kedvesével is, és nagyon ízlett neki. Szerintem jól sikerült.

Tápai Szabina: Igazából a párkapcsolatom tabutémának számít, de ha arra gondolsz, hogy van-e párom most, akkor igen, van. Azt sokan tudják, hogy elég hosszú ideig egy kézilabdás fiúval voltam együtt, de most már más "vizekre" eveztem...

Forrás: [origo]

- Mit lehet tudni a párodról?
Tápai Szabina:
A nevét még tartsuk titokban, de annyit mondhatok, hogy ő is sportoló. Még nagyon friss a kapcsolat, csak pár hónapja vagyunk együtt, ennek ellenére komolynak tartom, hiszen én csak akkor kezdek bele egy kapcsolatba, ha komolynak indul.

- Teljes titokban élitek az életeteket?
Tápai Szabina:
Ez nem azt jelenti, hogy azért, mert nem szeretek a magánéletemről beszélni, már ki sem mozdulunk a négy fal közül. Természetesen megyünk minden felé, és mindezt kézen fogva.

- Egy sportolónál tendencia, hogy inkább sportolóval jár?
Tápai Szabina:
Mindig úgy voltam vele, hogy a barátaim - nem volt sok - sportolói körből kerültek ki. A sportoló a sportolóval sokkal jobban megérti egymást, hiszen mégis csak jobban értjük a másik kötelezettségeit, és jobban is toleráljuk azokat. Gondolok itt a meccsekre vagy edzőtáborokra, utazásokra. Könnyebb két sportolónak megértenie egymást, jobban tudja a párunk tolerálni a meccs előtti feszültséget, vagy akár a kudarc okozta rossz kedvet, mint egy kívülálló.

- Visszakanyarodva a barátságotokra. Mikorra tehető amióta igazán egymás bizalmasai lettetek?
Lőw Andrea:
Az EHF-kupa-győzelem után nagyon összekovácsolódott a csapat, különösen Vaszari Virággal és Szabinával lettünk jó barátnők. Szabival azóta sülve-főve együtt vagyunk. A legjobb barátnőm, akivel mindent megbeszélünk, nincsenek titkaink. Elfogadjuk egymástól a kritikákat, és mindig megmondjuk egymás szemébe az igazat, még ha az fáj vagy kellemetlen, akkor is. Ráadásul a klasszikus női egymásra való féltékenységnek nyoma sincs nálunk. Nagyon hallgatunk egymásra, megfogadjuk a másik véleményét.

Tápai Szabina: Löwkéről mondhatni, hogy már családtag nálunk, olyan, mintha a testvérem lenne. Mindent tud az életemről, szoros a kapcsolatunk, hiszen mindent megosztunk egymással. Minden ember életében vannak olyan dolgok, amit az a szüleivel nehezen beszél meg, ellenben a barátnőjével igen. Például a pasiügyeket...

Forrás: Presstige Média