Vágólapra másolva!
A Vasas férfivízilabdacsapata - kétgólos idegenbeli győzelmének köszönhetően - bejutott az Euroliga négyesdöntőjébe, az úgynevezett Final Fourba, jóllehet egy góllal kikapott  a szerda esti visszavágón a montenegrói Primorac Kotortól a Komjádi uszodában.

Euroliga, negyeddöntő, visszavágó:
TEVA-VasasPlaket - Primorac Kotor (montenegrói) 6-7 (2-3, 2-1, 0-1, 2-2)
a magyar góldobók:
Varga Dénes 3, Steinmetz Á., Tóth M., Varga Dániel 1-1
továbbjutott: a Vasas 14-13-as gólkülönbséggel

Az idegenbeli meccsen 8-6-ra diadalmaskodó Vasas a visszavágón első három akciójából nem tudott betalálni, Steinmetz Ádám a legjobbkor centerezett, egészen kiválóan (1-0).

Ám két emberelőnyös magyar helyzet kimaradt, s előbb egyenlített, majd a vezetést is átvette a vendégegyüttes (1-2). Egy perccel az első pihenő előtt Tóth Márton megúszásból egalizált, de még maradt idő a kotori válaszra (2-3).

Tóth álompasszából Varga Dénes egyenlített a második nyolc perc bevezetéseként, viszont a rendkívül harcias montenegróiak - emberelőnyből - újból meglelték a rést a Vasas védőfalán (3-4). A folytatás a kölcsönös rontásokról szólt, míg nem a duplázó ifjabb Varga megúszásból 4-4-re módosította az állást a félidőre.

Egy újabb fórt, majd több ziccert is elpackázott az angyalföldi legénység a harmadik negyed elején, szerencsére ezt büntetlenül tehette, mert a montenegróiak is hadilábon álltak a pontossággal. Egészen a játékrész feléig, mert akkor megint Nagy Viktor kapujában landolt a labda a rivális egyik emberelőnyös támadásának lezárásaként (4-5). És mivel az egyenlítés elmaradt, nagyon nem várt izgalmakat ígért a befejező negyed.

Amelynek első érdemi történése az volt, hogy negyedszer is a Vasas hozta el a labdát, aztán bő két perc múlva előnyből Varga Dániel a vendégek kapujába zúdított (5-5). Ahelyett azonban, hogy visszavette volna a vezetést az angyalföldi alakulat, megint a kotoriak voltak eredményesek, majd szűk három perccel a vége előtt ledolgozta hátrányát a Primorac (5-7).

Forrás: MTI

Varga Dénes a védekezésből is kivette a részét, de az ő nevéhez fűződik a győztes gól is

Sűrűsödött a feszültség, nagyon nehézzé vált a meccs a Vasas szempontjából. Szerencsére a vendégek hibáztak, s 21 másodperccel a dudaszó előtt a megúszó Varga Dénes harmadszorra is betalált, s bár 7-6-ra kikapott, összesítésben a "plusz egynek" köszönhetően a magyar bajnok bejutott a május 9-10-i barcelonai Final Fourba.

Földi László, a Vasas vezetőedzője: "Nagyon sok helyzetet kihagytunk, hibáztunk támadásban, védekezésben egyaránt, de amikor kellett, a srácok szíve a helyén volt, s Varga Dumi létfontosságú góljával továbbjutottunk. Így aztán ott vagyunk a Final Fourban, ahová eddig még sosem jutott be a Vasas."