Vágólapra másolva!
A Pittsburgh Penguins a harmadik mérkőzést is megnyerte az Ottawa Senators elleni párharcban az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) rájátszásában.

A meccs a harmadik harmadig 1-1-re állt, aztán a vendégek Sidney Crosby (egy gól, egy gólpassz) és Marian Hossa (egy gól, két gólpassz) vezetésével kevesebb mint kilenc perc alatt három gólt ütöttek, és eldöntötték a mérkőzést.

A Penguins így már szerdán lezárhatja a párharcot, amelyre tavaly szintén az első fordulóban került sor. Akkor a Senators nyert, és egészen a nagydöntőig menetelt.

Az alapszakasz-győztes Detroit Red Wingsnek is volt esélye, hogy 3-0-ra alakítsa a Nashville Predators elleni harcát, kevesebb mint négy perccel a harmadik meccs vége előtt még 3-2-re vezetett, ám egy kilenc másodperces rövid zárlat megpecsételte a sorsát.

A hazaiaknál Ryan Suter és Jason Arnott szerzett gólt ebben röpke időszakban, majd született még egy üres kapus találat is, így a Detroit végül 5-3-ra kapott ki.

A nap harmadik mérkőzésén a Minnesota Wild kiélezett küzdelemben, hosszabbításban verte a hazai Colorado Avalanche-t, és 2-1-re vezet.

Rájátszás, Keleti főcsoport:
Ottawa Senators - Pittsburgh Penguins 1-4
a párharc állása: 3-0 a Pittsburgh javára

Nyugati főcsoport:
Colorado Avalanche - Minnesota Wild 2-3 - hosszabbítás után
az állás: 2-1 a Minnesota javára

Nashville Predators - Detroit Red Wings 5-3
az állás: 2-1 a Detroit javára

A párharcok az egyik fél negyedik sikeréig tartanak, a győztesek a főcsoportok elődöntőjébe jutnak.

* * *

A Vancouver Canucks csapatának tulajdonosai menesztették Dave Nonist, az együttes főigazgatóját, miután a gárda lemaradt az NHL idei rájátszásáról.

Nonist három éve nevezték ki sportigazgatónak, és ez idő alatt csak egyszer, a tavalyi kiírásban került be az együttes a playoffba, igaz, akkor a Canucks 105 pontos klubrekorddal végzett az Észak-nyugati csoport élén.

A mostani kiírásban ugyanakkor nem úgy teljesített a csapat, ahogy azt elvárták tőle, 88 pontot gyűjtött és három ponttal lemaradt a főcsoport még éppen továbbjutást érő nyolcadik helyéről.

A gárda vezetőit valószínűleg külön bosszanthatta, hogy az utolsó nyolc fordulóban játszott a legrosszabbul az együttes, amikor csak egyszer győzött. Nonis utódját egyelőre nem nevezték meg a tulajdonosok.