Vágólapra másolva!
Eldőlt, hogy a Fehérép Alcoa FKC nőikézilabda-csapata nem hosszabbítja meg Vura József vezetőedző június 30-án lejáró szerződését. A szakember 2006. október 30-án vette át a csapat irányítását, és az azóta eltelt időszakban 35 bajnoki mérkőzésből 23 találkozón - köztük hat rangadón - vezette győzelemre a fehérváriakat.

"2006 őszén nehéz helyzetben vette át Józsi a szakmai munkát, és nagy segítséget nyújtott klubunknak. Remek szakembert és nagyon korrekt munkatársat ismertünk meg benne. További edzői pályafutásához is sok sikert kívánunk!" - méltatta Balássi Imre klubelnök Vura József másféléves munkáját.

"Számomra igazi szakmai kihívást jelentett a csapat átvétele, illetve, hogy lerakhattam a nyáron jelentősen megfiatalított és átalakított csapat alapjait. Bízom benne, hogy a hátralévő időszakban folytatódik a lányok eddigi hozzáállása. Arra törekszünk, hogy a maximumot nyújtsuk a bajnokság hajrájában is." - nyilatkozta Vura József.

Az [origo] információja szerint három szakember neve is felmerült Vura utódjaként, így került képbe Bakó Botond, a Békés férfikézilabda-csapatának szakvezetője, illetve Róth Kálmán, aki Konkoly Csaba előtt sikert sikerre halmozott a Győrrel.

De talán az sem véletlen, hogy a győri Magyar Kupa négyes döntőn ott volt Gyurka János, a Veszprém egykori válogatott csillaga, a Hypo korábbi edzője, aki jelenleg osztrák korosztályos válogatottnál dolgozik szövetségi edzőként.

Djeric hosszabbított

Sladjana Djeric szerződést hosszabbított a Fehérép Alcoa FKC csapatánál. A 31 éves szerb kapus rövid időn belül a második válogatott játékos, aki újból a fehérvári klubhoz kötelezte el magát - korábban a litván beálló, Sonata Vijunaite hosszabbította meg a kontraktusát. Djeric immár harmadik, Vijunaite a negyedik idényét fogja nyáron megkezdeni Fehérváron.



Forrás: Presstige Média