Vágólapra másolva!
Alattomos játéktól és durvaságoktól sem mentes kupadöntőt vívott egymással a Pick Szeged és az MKB Veszprém férfikézilabda-csapata, amelyet végül a hazai pályán játszó Tisza-partiak 27-22-re nyertek.

Eredmény, kézilabda, férfi MK-döntő:
MKB Veszprém - Pick Szeged 22-27 (11-12)
Szeged, 3500 néző
v.: Kékes Cs., Kékes P.
gól: Pérez 5, Gulyás 3, Vujin 3, Ilyés 3, Eklemovic 2, Gál 2, Putics 2/2, Iváncsik G. 1, Cozma 1, illetve Krivokapic 8/2, Ghionea 7, Andjelkovic 4, Petrea 4, Zvizej 3, Sutka 1
hetes: 2/2, illetve 2/2
kiállítás: 10, illetve 18 perc

Az elődöntőkhöz képest mindkét szakvezető egy-egy helyen változtatott az összeállításon. Vladan Matic úgy döntött, a Dunaferr ellen ujjsérülést szenvedő Bendó Csaba helyett Bajusz Sándor kerül a keretbe, a másik oldalon Iváncsik Tamást Gulyás Péter váltotta.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=0E83fGWorl11v7Vm


A mérkőzés első találatát gyors labdaszerzést követően Iváncsik Gergő szerezte, erre Andjelkovic, Petrea és Krivokapic révén válaszolt a Szeged, s átvéve a vezetést (1-3). A hazai kapuban Puljezevic remekelt, ráadásul Iváncsik Gergő is megsérült, így hasonlóan a Schaffausen elleni KEK-elődöntő visszavágójához, ideiglenesen Sesum került a bal szélre.

Ennek ellenére felélénkül a Veszprém, Eklemovic két góljával egalizált a Veszprém (3-3).

Kiegyenlített játék folyt a pályán, a 15. percben 6-6-nál Zvizej kiállítása miatt a Veszprém jutott lehetőséghez, ám mégis a Szeged - pontosabban Andjelkovic - lőtt gólt.

Mocsai Lajos azonnal időt is kért, s felhívta a figyelmet a hazaiak nyitott védekezésére, s több szélsőbefutást kért játékosaitól.

8-7-es szegedi vezetésnél Petrea kapott kiállítást reklamálásért, noha éppen csapata támadott (a román játékos ráadásul a kispadról is mutogatott), ám Krivokapic így is betalált, a második emberhátrányos találattal 9-7-re növelte előnyét a Pick.

Aztán megnyitott az Andjelkovic-színház, a szerb irányító eljátszotta a nagy halált Pérezzel szemben, a játékvezetők nem ették meg, Bajusz mezrángatását viszont kétperces büntetéssel honorálták.

A következő nagy jelenetet Osmajic és Vujin kettőse hozta, a szegedi sáncolása letaglózta a veszprémi lövőt, akit le is kellett támogatni a pályáról.

Az alattomos ütésektől sem mentes csata első félidei hajrájában Gál 12-11-re hozta fel a címvédőt, majd Andjelkovic úgy lökte a zsűriasztal alá Lusnyikovot, hogy kis híja volt a két csapat ökölpárbajának.

A második félidő első találatát Pérez szerezte (12-12), akit a következő ellentámadásnál letaglóztak - elképesztő, s érthetetlen mészárlás folyt a pályán.

16-14-es szegedi előnynél Pérez lövését védte Puljezevic, amjd a labdáért kicsúszva ütközött Gállal. De nemcsak a veszprémi beállóst kellett ápolni, hanem Herbertet is, akit Pérez lendülő karja talált el.

A másik oldalon Lusnyikov kapott piros lapot, a Kékes testvérek alaposan elnézték az esetet, ugyanis Djurkovic rálökte az orosz játékost Andjelkovicra.

Azonban 17-14-ről is kapaszkodott a Veszprém, előbb Vujin, majd Pérez lőtt nagy gólt (17-16), ezekre Ghionea duplával, illetve a kubai-magyar letarolásával válaszolt (19-16).

A 47. percben Bajusz ült le két percre, noha Pérez tarkón csapásáért a pirost is megérdemelte volna. Mocsai Lajos 22-18-as hátrányban kért időt, a veszprémi szakvezető balszélen mindent kipróbált, még Eklemovic is szerepet kapott ott, Vujin helyére Putics érkezett.

Az 56. percre 22-20-ra feljött a Veszprém, Matic időt kért, s próbálta rendezni a sorokat, ez olyan jól sikerült, hogy Andjelkovic, majd Petrea is betalált (20-24). A hajrá már gálát hozott, a végeredmény 27-22 lett, a kupát a Pick-Szeged nyerte, ám a találkozó képét látva nagyon szomorú, ha ebbe az irányba halad a (magyar) kézilabda.

Mert a mészárszék kifejezés nem adja vissza hűen a pályán olykor bemutatott alattomos, sportszerűtlen játékot.

További eredmény, a 3. helyért:
Dunaferr - PLER 33-30 (19-16)