Vágólapra másolva!
A házigazda Veszprém simán nyert a címvédő Szeged ellen a Budapest Bank férfikézilabda-liga döntőjének első mérkőzésén.

döntő, 1. mérkőzés:
MKB Veszprém - Pick Szeged 32-24 (15-9)
az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása:
1-0 a Veszprém javára.

A Magyar Kupa döntő után sokan tartottak a bajnoki finálé első összecsapásától, mivel a Szegeden történtek után a szó legszorosabb értelmében összecsapásra lehetett számítani. A két klub képviselői és a szövetség vezetői a hét közben megállapodtak, hogy kiemelt figyelmet kap a Fair Play a találkozókon.

Nos, Veszprémben ez most így is történt, végig kemény, de sportszerű csatát láthatott a közönség, igaz, néhány "odaszólás" azért akadt.

Háború után ezúttal sportszerű hangulatban zajlott a döntő, ezt a főszereplők is megerősítették


Eleinte alig esett gól, majd a KEK-döntő előtt álló hazaiak magukra találtak és fokozatosan elhúztak. Negyedóra után 7-3 volt az állás, a címvédő, friss MK-győztes Tisza-partiaktól csak Andjelkovic volt eredményes.

Amint a Veszprém kivédekezett egy emberhátrányt, újabb rohamokra indult, és a jól védő Pericnek is köszönhetően tovább nőtt a különbség (12-7). A vendégeknek csak fellángolásaik voltak, próbálkozásaik nem jelentettek állandó veszélyt a kapura.

Forrás: MTI

A szegedi Osmajic gyötri Eklemovicot

A fordulást követően lendületben maradt a hazai gárda, a 33. percben 17-9, a 40. percben pedig már 22-12 volt az állás. Ezzel el is dőlt a csata. A két rivális már a cseresorát is szerepeltette.

A Veszprémre most egy másik feladat vár: egy hét múlva a KEK-finálé első meccsén fogadja Buday Dániel együttesét, a német Rhein-Neckar Löwent, aztán május 6-án következhet a bajnoki döntő második felvonása, Szegeden.