Vágólapra másolva!
A házigazda kanadai válogatott nagy csatában, az utolsó percben lőtt góllal nyert az Egyesült Államok csapata ellen a jégkorong-világbajnokság harmadik fordulójában, és pontveszteség nélkül jutott a középdöntőbe.

Az korábban eldőlt, hogy a két csapat már továbbjutott, csak az volt a kérdés, hogy hány pontot visz magával a középdöntőbe.

Az amerikai együttes mezőnyfölényben volt az első harmadban, a gólokat mégis a hazaiak lőtték. A második játékrész 18. másodpercében már 3-0 volt, azonban fél perccel később jött a szépítés, majd újabb két perc elteltével 3-2-re módosult az állás.

A záró harmadra kényszerűségből, sérülés miatt kapust cseréltek az amerikaiak, Thomas helyett Anderson állt be, de kevesebb mint négy percnyi szereplés után gólt kapott. Azonban a vendégek két emberelőnyt hamar értékesítettek, és egyenlítettek.

Mégsem lett hosszabbítás, mert Heatley 47 másodperccel a vége előtt egy kontrából betalált. A csatárnak ez volt a hatodik találata és a tizedik pontja a harmadik vb-meccsén.

Az orosz válogatott harmadik, utolsó csoportmeccsét is megnyerte, így bejutott a középdöntőbe. A cseh válogatott könnyedén, öt góllal legyőzte az olasz csapatot.

Eredmények, 3. forduló:
B csoport:
Kanada - Egyesült Államok 5-4 (2-0, 1-2, 2-2)
Lettország - Szlovénia 3-0

A csoport végeredménye:
1. Kanada 9 pont
2. Egyesült Államok 6
3. Lettország 3
4. Szlovénia 0

D csoport:
Csehország - Olaszország 7-2
Oroszország - Dánia 4-1

A csoport végeredménye:
1. Oroszország 8 pont
2. Csehország 7
3. Dánia 3
4. Olaszország 0

A csoportok első három helyezettjei a középdöntőben folytatják szereplésüket, míg az utolsók a kiesés elkerüléséért játszanak.