Vágólapra másolva!
Rutinos osztrák válogatott átlövővel erősít a következő szezonra a Győri Audi ETO KC nőikézilabda-csapata. Az együttes két évre szerződtette a Hypo és a Slagelse egykori játékosát, Gabriela Rotis-Nagyot.

2007. februárjában nagy fogásként jelentette be Gabriela Rotis-Nagy megszerzését a Slagelse nőikézilabda-csapata. A Bojana Popovic és Carmen Lungu távozásával keletkezett űrt a Hypo Niederösterreich román születésű, osztrák válogatott balátlövővel próbálta betölteni Anja Andersen, ám számításai nem váltak be.

Az 1980. november 12-én született, 189 centiméter magas átlövő (aki az osztrák színekben 44 alkalommal lépett pályára, s 216 gólt szerzett) nyáron csatlakozott a Slagelséhez, ám egy mérkőzést sem játszott a sztárcsapatban, mert vállsérülést szenvedett.

A Sjaellands Tidende című napilap már szeptemberben megszellőztette, hogy Rotis-Nagy számára lehet, hogy véget ért a szezon, a játékos nem is léphetett pályára a BL-selejtezőben, azaz kihagyta a Győr elleni két összecsapást is.

Februárban aztán hivatalossá vált, Rotis-Nagy nem lép pályára a 2007-2008-as évadban, azaz úgy töltötte ki egyéves szerződését, hogy meccset sem játszott a Slagelsében. Az osztrák átlövő az utóbbi hónapokban Németországban kezeltette magát

"Rotis műtött válla az orvosi vizsgálatok szerint tökéletesen rendbe jött, így nagyon sokat segíthet az ETO-nak, a jövő évi célok megvalósításában" - jelentette be a Hódmezővásárhely elleni bajnokavató előtt Vanyus Attila, a klub elnöke.

* * *

A Győri Audi ETO KC hibátlan mérleggel lett bajnok a női kézilabda NB I-ben, miután utolsó mérkőzésén hazai pályán egy góllal felülmúlta a Hódmezővásárhelyt.