Vágólapra másolva!
A magyar férfikézilabda-válogatott a Bosznia-Hercegovina elleni világbajnoki selejtezőre, a női nemzeti csapat pedig az Európa-válogatott fogadására készül a napokban.

A két eseményt felvezető sajtótájékoztatón elhangzott: az olimpiáról lemaradt férfiak számára kötelező a továbbjutás a bosnyákokkal szemben. A két együttes először június 7-én Gyöngyösön találkozik, a visszavágónak Szarajevó ad otthont június 14-én. A párharc győztese vehet részt a január 16. és február 1. között rendezendő horvátországi vb-n.

A felkészülést szolgálja, hogy Skaliczky László szövetségi kapitány alakulata csütörtökön Gyöngyösön, másnap pedig Tiszaújvárosban Litvánia legjobbjai ellen lép pályára, és az is, hogy ezekben a napokban a japán csapattal közösen tréningezik Tatán.

Az olimpiára kijutott nők számára június gálameccsel kezdődik, amit a 75 éves magyar szövetség tiszteletére rendeznek. A vendég a kontinens legjobbjaiból összeállított csapat lesz. Pálinger Katalin és Görbicz Anita mindkét együttesben pályára lép majd a vasárnapi, debreceni előadáson. Azt még nem tudni, hogy a két sztár hány percet fog a vendégeknél játszani. Korábban Mehlmann Ibolya is meghívót kapott, de ő jelenleg sérült.

Az élsporttól már visszavonult, ám folyamatosan tréningező Pádár Ildikó viszont az Európa-válogatottat erősíti majd.

Hajdu János szövetségi kapitány kitért rá, hogy Kirsner Erikára számít a meccsen, ám az olimpiai keretben nincs benne a Hypo NÖ-vel BL-ezüstérmes szélső.

A fennállásának 75. évfordulóját ünneplő magyar szövetség szombaton díszközgyűlést tart a Thália Színházban, amelyen részt vesz majd Hasszan Musztafa, a nemzetközi és Tor Lian, az európai szövetség elnöke is.

A keretek, férfiak:
kapusok: Puljezevics Nenad, Fazekas Nándor, Mikler Roland
mezőnyjátékosok: Gulyás Péter, Iváncsik Tamás, Mocsai Tamás, Laluska Balázs, Nagy László, Gál Gyula, Herbert Gábor, Zubai Szabolcs, Nagy Kornél, Császár Gábor, Eklemovics Nikola, Grebenár Gábor, Katzirz Dávid, Ilyés Ferenc, Iváncsik Gergő, Törő Szabolcs

nők:
kapusok: Pálinger Katalin, Herr Orsolya, Pastrovics Melinda
mezőnyjátékosok: Vérten Orsolya, Kirsner Erika, Tóth Tímea, Szűcs Gabriella, Görbicz Anita, Ferling Bernadett, Hornyák Ágnes, Tomori Zsuzsanna, Kovacsicz Mónika, Lovász Zsuzsanna, Szamoránsky Piroska, Borbás Rita, Pigniczky Krisztina

Az Európa-válogatott tervezett kerete:
kapusok: PÁLINGER KATALIN, Inna Szuszlina (orosz), Valérie Nicolas (francia)
mezőnyjátékosok: Valentyina Radulovics (macedón), Kari Mette Johansen (norvég), Ljudmila Posztnova (orosz), GÖRBICZ ANITA, Irina Poltorockaja (orosz), Linn Kristin Riegelhuth (norvég), Emilija Turej (orosz), Simona Gogirla (román), Sophie Herbrecht (francia), Oana Soit (román), Georgeta Teodora Denis-Vartic (román), PÁDÁR ILDIKÓ
edző: Jevgenyij Trefilov (orosz), Marit Breivik (norvég)