Vágólapra másolva!
"Mindig is a pécsi Rátgéber László maradok" - nyilatkozta az [origo] kamrája előtt a nőikosárlabda-válogatott szövetségi kapitánya, aki 15 év után úgy döntött, elhagyja Pécset, s elfogadta a Szpartak Moszkva mesés ajánlatát.

"A játékosok, akik a Pécsbe érkeztek azok sem kosártudásban, sem tapasztalatban, sem felkészültségben nem ütik meg azt a szintet, ahol ez a csapat volt. Két variáció maradt. Az egyik az, hogy handabandázzak, meséljem a kiskocsmában mi, hogy van, vagy pedig felálljak. Ebben az esetben úgy érzem, utóbbi volt a méltóságteljes" - mondta Rátbéber László.

A pécsi szakember 15 évet dolgozott a Mecsekalján, júniusban azonban bejelentette, nem folytatja, s a Szpartak Moszkvához szerződik.

"Kaptam egy ajánlatot Szpartak Moszkvától, nem is akármilyen mesést. Kérdés, ha Pécsett maradok, lett volna-e az éltemben még egy ilyen lehetőség. Ettől függetlenül én mindig is a pécsi Rátgéber László maradok."


A szakember nem bánja döntését: "Nem hagytam cserben a csapatot a legnehezeb időben sem, most azonban eljött a pillanat, amikor váltani kellett."