Vágólapra másolva!
Nem lesz egyszerű dolga a Magyar Kézilabda Szövetség versenybizottságának a 2008-2009-es szezon során, az élvonalra jogosult csapatok közül ugyanis egy férfi, és egy női csapat is jelezte, csupán a másodosztályban kíván indulni. A nevezési határidő hétfőn lejárt, három nap türelmi időt követően június 8-án, kedden a bajnokság sorsolását is megejtik a szövetségben.

A csúcson lépett vissza az élvonaltól a Békés férfikézilabda-csapata, amely története legnagyobb sikerét elérve az ötödik helyen végzett a tavalyi szezonban. Ugyan a májusi képviselőtestületi ülésen úgy döntöttek a városvezetők, hogy NB I-be nevezik a Békési FKC csapatát, végül nem így történt.

Az EHF-kupa-indulásról korábban lemondott együttes a napokban új ügyvezetőt választott, Békési Mihály helyét Polgár Zoltán vette át. A csapat azonban végül az NB I/B-t választotta (noha a hírek szerint felmerült az a lehetőség is, hogy a Ferencvárossal karöltve mégis a legjobbak között indul.)

Ugyancsak az NB I/B-be adta be nevezését a Csömör nőikézilabda-csapata, amelynek honlapján még mindig az áll, "újabb szponzorral folynak tárgyalások a csapat hosszú távú támogatásáról, így egyre biztosabb a megfelelő anyagi háttér az élvonalban való induláshoz."

"A nevezési határidő hétfőn járt le, de mivel a csapatok postán adták fel a papírokat, háromnapos tűréshatár még van, a nevezési lehetőség jogát ezután veszítik el. Fontos is, hogy a papírok beérkezzenek, s a héten döntés szülessen, hiszen jövő kedden már a bajnoki sorsolásokat készítjük el" - nyilatkozta az [origo]-nak Katona Sándor, a Magyar Kézilabda Szövetség versenybizottságának elnöke.

Katona megerősítette, két csapat nem nyújtotta be nevezését az élvonalbeli bajnokságra. "A férfiaknál a Békés, a nőknél a Csömör jelezte, hogy nem indul, mindkét csapat az NB I/B-re nevezett. Csonka bajnokság azonban nem lesz, a helyeket fel kell tölteni, erről a nevezések ismeretében egy ötfős szakmai bizottság dönt majd, amelyben Vass Sándor alelnök, Sinka László főtitkár, Marczinka Zoltán szakmai igazgató-helyettes, Birta Sándor elnökségi tag, s jómagam vesznek részt."

A Békés és a Csömör helyére a legjobb kiesők közül a Mezőkövesd és a Kiskunhalas léphet, a hírek szerint a két klub a héten meg is kapja a hivatalos szövetségi értesítést erről.

Információnk szerint négy csapat papírjai - postai problémák miatt - hétfőig szintén nem érkeztek meg a szövetségbe, ám a Debrecen és a Pécs női-, illetve a Győr és a Komló férficsapatai mindenképpen indulnak a 2008-2009-es bajnokság élvonalában.