Vágólapra másolva!
Nem nagyon kellett szemfülesnek lenni ahhoz, hogy észrevegye bárki, már jó ideje a Fehérép Alcoa FKC nőikézilabda-csapatával együtt készült Siti Eszter. A válogatott irányító edzőmeccseken is pályára lépett Sótonyi László együttesében, leigazolása azonban csak mostanra vált hivatalossá.

- Ezek szerint többről van szó, mint edzegetésről, hiszen leigazolta a Fehérvár?
- Most már biztossá vált, hogy igen, a Fehérép Alcoa csapatában folytatom tovább a pályafutásom. Szerencsére a napokban sikerült véglegesen is megállapodnom a Ljubljanával, így minden akadály elhárult az igazolásom elől.

- Sok sérülése volt kint Szlovéniában, ami nyilván rengeteget hátráltatta a munkában. Emiatt döntött úgy, hogy hazatér, vagy más oka volt a döntésének?
- Már nagyon hazahúzott a szívem. Igazából rájöttem, hogy elég volt öt évet kint eltölteni, és most már inkább szeretnék Magyarországon élni. A kinti sérülésekről nem is beszélve... Ráadásul szerettem volna elkezdeni a főiskolát, de a tanulást nem tudtam külföldről megoldani. Már jelentkeztem is a Kodolányi János Főiskola turizmus és vendéglátás szakára.

- Nem nehéz kitalálni, hogy a csapatok közül miért a Fehérvárt választotta...
- Hát igen, a hazai csapatok közül a Fehérvár valahogy adta magát, hiszen a technikai igazgatót elég régen ismerem, és jó kapcsolat fűz hozzá (Siti Bea, Eszter nővére a Fehérép Alcoa technikai igazgatója - a szerk.)

- Bea ellen több alkalommal is pályára lépett már, de most más a felállás.
- Igen, sokszor játszottam már nővérem ellen, de most azért sokkal jobb, hogy végre egy hajóban evezünk. Ez jó érzés.

- Rutinos játékosként megkapta a csapatkapitányi karszalagot is. A személyiségét ismerve nem okozhat problémát a csapat összetartása. Milyen a kapcsolata a lányokkal?
- Fogalmazhatnék úgy is, hogy mint a "legfiatalabb" megkaptam a csapatkapitányi pozíciót, ami természetesen felelősséggel jár. Szerintem jó a kapcsolat mindenki között, mert nagyon jó a társaság a Fehérépnél. Új az edző, sok a fiatal játékos, ilyenkor azért össze kell kovácsolódni mind szakmailag, mind pedig emberileg. De úgy érzem, ez nagyon jól halad. Vaszari Virág, mint a helyettesem sokat segít ebben, együtt próbálkozunk csapatépítő programokkal, játékokkal segíteni ezt a folyamatot, amire a lányok nagyon nyitottak.

- Mit vár a szezonban?
- Ha sikerül még egységesebben működnünk, akkor biztos vagyok benne, hogy ebben a szezonban jó dolgokat tudunk összehozni.

- Meddig tervez a kézilabdában?
- A szerződésem két évre szól, azért is, mert már nem szeretnék másfelé mozgolódni a világban. Két évig pedig biztosan kézilabdázom még, aztán meglátjuk a folytatást. Sok múlik azon is, hogyan alakul az életem.

- Fehérváron rendezkedett be?
- Egyelőre a testvéremnél lakom fehérvári otthonukban, de szeretnék venni egy saját lakást. Van már ugyan egy lakásom Zuglóban, de azt tervezem, hogy eladom, és veszek helyette egy olcsóbbat Budapesten, illetve Fehérváron. Így kétlaki életet fogok élni.