Vágólapra másolva!
Az elmúlt két esztendő vízilabda-bajnokcsapata, a TEVA-VasasPlaket megkezdte felkészülését a következő bajnoki szezonra.

A kerethez a hét elején csatlakozott a négy új olimpiai bajnok pólós, az Olaszországból visszatért Hosnyánszky Norbert, az Egerből szerződtetett Kis Gábor, Varga Dénes és bátyja, az olimpiai All-Star csapatba is beválogatott Varga Dániel. Utóbbi vállműtétjét követően egyelőre még a partról figyeli a társakat. Velük és a kétszeres olimpiai bajnok, csapatkapitány Steinmetz Barnabással együtt összesen öt olimpiai bajnok képviseli a piros-kék színeket a 2008/2009-es idényben.

A Vasas erősségét - mint az a klub sajtóközleményéből kiderül - azonban nem csak ők jelentik, hiszen a tavalyi bajnokcsapat nagyrészt együtt maradt - igaz, a center Steinmetz Ádám távozott -, és a két új olimpiai bajnok mellett az együttes leigazolta az ugyancsak a pekingi csapat felkészülését segítő, junior világbajnok Vörös Viktort. A kispadon pedig a jól megszokott kettős, Földi László mesteredző és ugyancsak a válogatottal olimpiai címet ünneplő Mátéfalvy Csaba kapusedző lehet a garancia az újabb sikerekhez.

A Vasas újdonsült olimpiai bajnokai a szezon kihívásairól:

A TEVA-VasasPlaket férfivízilabda-csapata idén is bajnoki címvédésre és Magyar Kupa négyes döntőbe kerülésre törekszik, illetve az Euroligában ismét a Final Fourba jutást tűzte ki célul. Szintén remény, hogy minél több válogatott játékosa legyen a Vasasnak, a klub közleménye szerint akár hét játékos is bekerülhet a jövőben a keretbe, olyanok, akik még mindig nagyon fiatalok, de már bizonyítottak a felnőtt-, vagy a korosztályos válogatottakban

Markovits László, a Vasas Sport Club ügyvezető elnöke szerint idén is nagy sikereket érhet el a piros-kék pólócsapat: "A névadó szponzorainknak, támogatóinknak és a szakmai stábnak köszönhetően ismét lehetőségünk nyílik arra, hogy idén is a legjobbak közé tartozzunk mind a hazai, mind a nemzetközi porondon. Külön öröm számomra, hogy az egyesület jelenleg legsikeresebb szakosztálya a következő idényben öt olimpiai bajnokkal képviselteti magát."

A TEVA-VasasPlaket férfivízilabda-csapatának a játékoskerete: Fülöp Bence, Hosnyánszky Norbert, Hőna Dávid, Jónás György, Katonás Gergely, Kis Gábor, Kovács Róbert, Nagy Viktor, Steinmetz Barnabás, Takács Bálint, Tóth Márton, Varga Dániel, Varga Dénes, Vörös Viktor.