Vágólapra másolva!
Timkó Norbert, a Vasas 16 éves, 210 centis kadett-válogatott kosárlabdázója öt évre a Barcelona csapatához szerződött.

Markovits László, a Vasas ügyvezető elnöke sajtótájékoztatón elmondta, a szerződés létrejöttében segített, hogy ő maga gyermekként évekig élt Barcelonában, és anyanyelvi szinten beszél spanyolul, de ennél még fontosabb szempont volt az, hogy a katalánok fantáziát láttak Timkó játékában. Ezt Juan Montes, a Barcelona utánpótlás-vezetője is megerősítette.

Zöldi Péter, a Vasas férfikosárlabda-szakosztályának elnöke bejelentette, hogy ezzel párhuzamosan a piros-kék klub és a Barcelona négy évre szóló szakmai együttműködési szerződést írt alá.

Ennek célja egy közép-európai kosárlabda utánpótlásbázis kialakítása, amelynek érdekében táborokat szerveznek majd Budapesten, a katalán klub felügyeletével. Hasonló megállapodást tervez a Vasas a horvát Cibona Zagrebbel és az olasz Armani Milanóval.

Péntektől vasárnapig négy nemzet elnevezésű utánpótlás kosárlabdatornát (U13) rendeznek a pasaréti sportcentrumban, amelyen a Vasas, a Barcelona, a Cibona Zagreb és a Bosna Sarajevo fiú csapatai vesznek részt.