Vágólapra másolva!
A 16 közé jutást jelölte meg elsődleges célként a Pick Szeged a hétvégén kezdődő férfi kézilabda Bajnokok Ligájában - hangzott el a Tisza-parti csapat szerdai sajtótájékoztatóján. A szegediek a lengyel Wisla Plockkal, az előző idényben a KEK-döntőt a Veszprémmel szemben elveszítő német Rhein-Neckar Löwennel, valamint a horvát Croatia Zagrebbel vannak azonos csoportban. Vladan Matic gárdája vasárnap a Plock otthonában kezd.

"Nagyon nehéz csoportba kerültünk, a németek és a horvátok mellett a lengyelek is veszélyesek. Ezzel együtt szeretnénk az első, de legrosszabb esetben is a második helyen végezni, és akkor a következő körbe jutunk" - mondta Matic. "Ha sikerül a továbblépés, akkor következhet a középdöntő, végül szeretnénk az elődöntőbe kerülni."

Hozzátette: nem szabad előrefutni, a legfontosabb, hogy vasárnap Lengyelországból az együttes elhozza a két pontot. Aztán következik két hazai meccs a Löwen és a Zagreb ellen.

A másik magyar csapat, az MKB Veszprém vasárnap a német Flensburgot fogadja. Az együttes szerdán még a Mezőkövesd ellen lépett pályára, Mocsai Lajos tanítványainak felkészülését sérülések zavarják, Gál Gyula hátizom-húzódást szenvedett, Gulyás Péter Achilles-problémával küzd, de Perez Carlos sem teljesen egészséges

Az ellenfél ráadásul nem kis név, talán a legkiegyensúlyozottabban teljesítő német BL-csapat, amely 2003-2004 óta kétszer játszott döntőt (2004, 2007), egyszer elődöntőt (2006) és egyszer negyeddöntőt (2005).

A csapat menedzsere, Fynn Holpert úgy nyilatkozott, a csapat célja, hogy minden csoportmérkőzését megnyerje, többek között a két, Veszprém elleni összecsapást is. "Izlandi csapat ellen még soha sem játszottunk, de tehetségeik Európa-szerte ismertek. Az ukrán válogatott pedig a ZTR Zaporizzsjára épül. A legkeményebb ellenfél a Veszprém lesz, nagyon örülök annak, hogy találkozhatok egykori edzőmmel, Mocsai Lajossal, aki játékost faragott belőlem."