Vágólapra másolva!
Mérsékelte ugyan a bírságot, de csak a DVSC-t büntette meg a Magyar Kézilabda Szövetség a Ferencváros elleni bajnokin történt rendbontás miatt.

Elsőfokon ötszáz-ötszázezer forint büntetést kapott a Debrecen és a Ferencváros nőikézilabda-csapata, miután a két együttes szeptember 7-i bajnoki mérkőzését rövid időre félbe kellett szakítani szurkolói rendbontás miatt.

Akkor a magyar szövetség fegyelmi bizottsága szerint a hazai klub rendezői hiányosságokat követett el, a debreceni szimpatizánsok pedig a megengedettnél nagyobb méretű zászlót lengettek. A vendég ferencvárosi drukkerek ugyanakkor egy égő fáklyát dobtak a pályára, ezen kívül rasszista feliratot tartalmazó transzparenst feszítettek ki.

Az égő pirotechnikai eszköz megrongálta a pálya borítását, és a javítási költségeket fele-fele arányban a két klubnak kell állnia.


Mindkét klub fellebbezést nyújtott be, ennek következményeként az MKSZ bizottsága mérsékelte a DVSC bírságát, míg a Ferencváros elleni büntetését semmisnek nyilvánította.

A keddi fellebbviteli tárgyaláson kiderült, másodfokon a debreceniek jártak rosszabbul: a fegyelmi bizottság 200 ezer forintra mérsékelte ugyan a házigazda bírságát, ugyanakkor viszont a Fradiét hatályon kívül helyezte.


"Egyszerűen érthetetlen számomra, miért csak a szenvedő fél fizet. Nem volt és a jövőben sem nagyon lesz lehetőségünk arra, hogy tüzetesen átvizsgáljuk a vendégszurkolókat, tehát szinte lehetetlen kiszűrni a hasonló pirotechnikai eszközöket. Ezek után bárki bármit bedobálhat a Hódosban, mi fizetjük a padló rendbetételét és a bírságot? A rendőrség a szeptemberi meccsre 345 ezer forint plusz ÁFA-ért vállalta volna a biztosítást - most a fellebbezési díjjal együtt 290-nél járunk. Mi mást tehetünk, fizetünk, de vizsgáljuk annak a lehetőségét, hogy polgári peres úton a vétkes ferencvárosi szurkolótól hozzájussunk az összeg egy részéhez" - nyilatkozta Baranyai Antal, a DVSC Kézilabda Kft. ügyvezetője a Debrecen Online-nak.