Vágólapra másolva!
Szombaton eldől, melyik ország rendezheti a 2011-es férfikézilabda-világbajnokságot. A Nemzetközi Kézilabda Szövetség (IHF) október 17-19. között a németországi Herzogenaurachban tartja következő ülését. A testület a tanácskozás második napján dönt a vb megrendezési jogáról.

Az utolsó fázisra négy jelentkező maradt versenyben: Dánia, Magyarország, Spanyolország és Svédország. Mind a négy ország kézilabda-szövetségének 45 perc áll rendelkezésére pályázatának bemutatására, majd a döntéshozók esetleges kérdéseire kell válaszolni.

A magyar prezentációt angol, német és arab nyelven mutatják be. Ehhez kapcsolódik egy pályázati film is, amelyben Nagy László, a Barcelona csillaga hívja fel a figyelmet a magyarországi lehetőségekre.

A film többek között úgy érvel a magyar rendezés mellett, hogy az utóbbi évtized világversenyeit hozza fel példának. Így az 1986 óta megrendezésre kerülő Forma-1-es futam mellett a sikerek kajak-kenu-vb, vízilabda-Eb, fedett pályás atlétikai vb, úszó-Eb és a 2004-es nőikézi-Eb is megelevenedik.

Nézze meg a magyarok pályázati filmjét!

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=GFA8nVU6WWKgfHkR