Vágólapra másolva!
Idénybeli negyedik mérkőzését is megnyerte a San Jose Sharks az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL). A legutóbbi játéknapon a Cápák a Columbus Blue Jackets ellen diadalmaskodtak.

A Philadelphia, a Colorado és az Anaheim ugyanakkor eddig nyeretlen a szezonban.

Eredmények:
Atlanta Thrashers - Minnesota Wild 2-4
Pittsburgh Penguins - Philadelphia Flyers 3-2, hosszabbítás után
Calgary Flames - Colorado Avalanche 5-4
Los Angeles Kings - Anaheim Ducks 6-3
San Jose Sharks - Columbus Blue Jackets 5-2

* * *

A Fehér Házban köszöntötte George W. Bush amerikai elnök az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) idei bajnokának, a Detroit Red Wings csapatának játékosait, szakvezetőit.

A vendégek Bushnak egy 41-es és egy 43-as Detroit-mezt adtak ajándékba, utalva rá, hogy a jelenlegi az Egyesült Államok történetének 43. elnöke, míg édesapja a 41. volt a sorban. Ezen kívül Bush megkapta a Stanley Kupa kicsinyített mását minden idők legidősebb bajnokától, a 46 esztendős Chris Cheliostól.

Az elnök három játékost emelt ki ünnepi beszédében. Az egyik Darren McCarthy, aki alkoholproblémáiból kigyógyulva jutott fel ismét a csúcsra. A másik Chelios, ő az NHL történetének második legkorosabb hokisa, a harmadik pedig Kris Draper, aki úgy szerzett arccal gólt a Dallas elleni playoff-meccsen, hogy közben a korong három fogát kiütötte.

A Red Wings fennállása 11. Stanley-kupáját nyerte júniusban, amikor 4-2-es összesítéssel bizonyult jobbnak a Pittsburgh Penguinsnél. A csapat 12 év alatt ötödször lett bajnok.