Vágólapra másolva!
A házigazda Lettország, továbbá Lengyelország és Görögország lesz a magyar válogatott ellenfele a jövő nyári női kosárlabda Európa-bajnokság csoportkörében.

A nemzeti együttes a negyedik, utolsó kalapba került, és végül a legkönnyebbnek tűnő, B jelű kvartettben kapott helyet.

"Örülök a sorsolásunknak, lehetett volna sokkal rosszabb is, ha például az A csoportba kerülünk. Januárban egy jó edzőtábort kell szervezni, ahová remélhetőleg motiváltan érkezik majd minden mozdítható játékosom. Van egy mondás, hogy ha jól játszol, jó lesz a sorsolásod, ha rosszul, akkor pedig rossz, ez most is beigazolódott" - nyilatkozta Rátgéber László szövetségi kapitány.

A magyarok szeptemberben bravúrral, legjobb harmadikként jutottak ki a kontinenstornára, amelynek Liepaja, Valmiera és Riga ad otthont június 7. és 20. között.

Az európai szövetség honlapja szerint a magyar érdekeltségű B csoport küzdelmeit a 85 ezres lélekszámú Liepajában - az ország harmadik legnagyobb városában - rendezik, amely a Balti-tenger partján terül el. A Rátgéber-alakulat a nyitónapon Görögországgal találkozik, másnap a hazaiakkal, 9-én pedig a lengyelekkel csap össze.

Az Eb csoportbeosztása:
A csoport: Csehország, Spanyolország, Szlovákia, pótselejtezős csapat
B csoport: Lettország, Lengyelország, Görögország, Magyarország
C csoport: Oroszország, Törökország, Litvánia, Szerbia
D csoport: Fehéroroszország, Franciaország, Izrael, pótselejtezős csapat