Vágólapra másolva!
Franciaország után Oroszországtól is vereséget szenvedett a magyar nőikézilabda-válogatott a dániai Világkupán, Imre Vilmos együttese 29-24-re kapott ki az olimpiai ezüstérmestől. Mivel a csoport másik találkozóján a házigazda dánok legyőzték a franciákat, a magyarok már nem juthatnak az elődöntőbe.

Eredmény, nőikézilabda-Világkupa, A csoport, 2 .froduló:
Magyarország - Oroszország 24-29 (8-11)
Aarhus, 500 néző
v.: Gjeding, Hansen (dán)
gól: Szucsánszki 6, Tomori 4, Mörtel 4, Vérten 3, Kovacsicz 2, Vincze 1, Szűcs 1, Herr A. 1, Bódi 1, Szabó 1, illetve Zsilinszkajte 5, Vjahirjeva 4, Levina 4, Kocsetova 3, Davigyenko 3, Bliznova 3, Dmitrijeva 2, Vetkova 1, Krannyih 1, Koroljeva 1, Csernojvanyenko 1, Kurbanova 1
hetesek: 6/5, illetve 4/4
kiállítások: 14, illetve 12 perc

Nem volt könnyű helyzetben Imre Vilmos,a magyar nőikézilabda-válogatott szövetségi kapitánya, a franciák elleni csúfos Világkupa-nyitány után a világbajnok, az olimpiai ezüstérmes Oroszország volt az ellenfél.

A keddi összecsapáshoz képest több változás is történt a magyar csapatban. A kapuba Pastrovics Melinda állt, beállós poszton Balogh Barbara kapott lehetőséget, a balátlövő pedig Mörtel Renáta lett. Komoly orosz rohamokkal indult a mérkőzés, a Debrecen kapusa azonban kiválóan védett, a védekezéssel sem akadtak gondok, így a 10. percben Bódi ejtésével 4-3-ra a magyar csapat vezetett.

Megrázta magát az olimpiai ezüstérmes, a 15. percben Davigyenko emberelőnyös bombájával, majd Levina lerohanásával 7-4 állt az oroszok neve mellett - ráadásul Bódi is kapott egy kétperces kisbüntetést, ezt Vetkova és Csernojvanyenko használta ki (9-4).

Imre Vilmos időt kért, szélsőbefutásokat kért, erre "válaszul" Zsilinszkaite beverte a tizediket (10-4). Képtelen volt közelebb kerülni a kapuhoz a magyar együttes, a távoli lövéseket a fal blokkolta vagy a kapus hatástalanította.

Tomori visszaállt, két távoli bombával beköszönt, ez - no meg Pastrovics számtalan védése - komoly tartást adott a csapatnak, amely a félidő végére 11-8-ra felkapaszkodott.

A második félidőt Szucsánszki gólja nyitotta, Vérten 11-10-re alakította az eredményt. Az adok-kapokból azonban nem jött ki jól az együttes, hiszen mindig érkezett válasz, sőt... Davigyenko bombájával a 38. percre 17-13-ra nőtt ismét az orosz előny. Ráadásul emberhátrányból kétszer is eredményes volt az ellenfél, így tíz perc alatt a mínusz egyből mínusz hat lett (20-14).

Tizenkét perccel a lefújás előtt, nyolcgólos hátrányban Imre Vilmos időt kért, innen már csak az volt a kérdés, mennyivel kap ki az együttes. "Ugyanaz történik, mint a franciák ellen. Amikor elment az ellenfél 5-6 góllal, s mintha feladtuk volna. Kezdjünk alapjátékokat..." - mondta a kapitány.

16-24 után Szucsánszki bevágta hatodik gólját, majd Szűcs szerzett labdát, s száguldott végig a pályán (18-24). Az 55. percben 27-22-nél két támadást elrontott a csapat, a végén Kurbanova beállós góljára Tomori még válaszolt, a végeredmény összességében hízelgő 29-24 lett.

Mivel a csoport másik találkozóján a házigazda dánok legyőzték a franciákat, a magyarok már nem juthatnak az elődöntőbe. A magyar csapat csütörtökön este Dánia ellen lép pályára.

A csoport másik meccsén:
Dánia - Franciaország 31-21 (13-8)

Az állás: 1. Dánia 4 pont, 2. Oroszország 2 (56-56), 3. Franciaország 2 (50-54), 4. Magyarország 0

B csoport:
Svédország - Románia 29-24 (14-12)
Norvégia - Németország 35-26 (13-14)

Az állás: 1. Norvégia 4 pont, 2. Németország 2, 3. Svédország 2, 4. Románia 0

Azonos pontszám esetén az egymás elleni eredmény rangsorol.