Vágólapra másolva!
Pénteki második mérkőzését is elveszítette, ezzel gyakorlatilag elesett a továbbjutás lehetőségétől az Euroliga 2. selejtezőkörében a Honvéd férfivízilabda-csapata, amely csoportjában az orosz Szpartak Volgograd után (5-7) este a házigazda Jadran Herceg Novitól kapott ki 7 góllal. Az Eger a nyitónapi döntetlen után háromgólos győzelmet aratott a német Spandau 04 ellen.

Euroliga, 2. selejtezőkör, F csoport, 2. játéknap:
Jadran Herceg Novi (montenegrói) - Domino Honvéd 15-8 (3-1, 5-3, 2-3, 5-1)

Az Európa-bajnokokat is felsorakoztató vendéglátók az átalakulóban levő, több fiatalt is mélyvízbe dobó Honvéddal szemben fokozatosan elhúztak, a nagyszünetre 8-4-es vezetésre tettek szert. A harmadik negyedben 10-7-re felzárkózott a magyar csapat, ám akárcsak az oroszok ellen, az esti összecsapáson is emberelőnyök sokaságát puskázta el a gárda, így ahelyett, hogy még szorosabbá vált volna a meccs, súlyos vereség lett a vége.

A Honvédban Szivós Márton nyújtott kimagaslót, aki a magyar gólok felét lőtte, igaz, ellenpontként egy büntetőt elhibázott, míg az ifjú Bátori Bence kétszer is bevette a hazaiak kapuját.

A kvalifikációs hatosból az első kettő jut tovább, s mivel a Honvéd - a görög Ethnikosz elleni 24-7-es, nyitónapi sikert követő - két vereséggel már csak a harmadik helyet célozhatja meg, szinte bizonyos, hogy a magyar bajnoki bronzérmes nem kerül fel az Euroliga 16 csapatos főtáblájára, hanem a második számú kontinentális sorozatban, a LEN-kupában folytathatja.

Szombaton Vad Lajos csapata az ukrán Mariupollal játszik 17 órától.

H csoport:
ZF-Eger - Spandau 04 (német) 10-7 (3-2, 3-1, 3-1, 1-3 )
gól:
Feltham 3, Decker 2, Varga 2, Bárány 2, Hárai 1, ill. Bukowski 3, Politze, Schroeder, Mackeben, Savic 1-1

A német gárda csak az első három percben tartotta magát, a hazaiak jó védekezéssel és Szécsi kapus remek teljesítményével múlták felül ellenfelüket. A kanadai légiós Feltham vezérletével már 10-4-re is vezettek a hazaiak, majd a végén szépített a berlini alakulat.

Szombaton két meccs vár az egriekre, akik 11:30-tól a szlovák Kosice, 19:30-tól pedig a horvát Sibenik ellen szállnak vízbe