Vágólapra másolva!
Az Alba Volán szétlövéssel nyert Grazban a jégkorong osztrák liga vasárnapi mérkőzésén. A fehérvári alakulat 13 forduló után az ötödik helyen áll a tízcsapatos bajnokságban.

Eredmény:
Graz 99ers - Alba Volán 2-3 (1-1, 1-0, 0-1, 0-0, 0-1)
Graz, 1600 néző
v.: Dremelj, Korosec, Lesnjak.
Graz: Weinhandl - Jakobsen, Kuiper, Jan, Day, Herzog, Klimbacher, Cullen, Iob, Ulmer, Riddle, Pittl, Stuart, Lange, Schiechl, Schildorfer, Horsky, Mattie, Brunegger, Winzig, Kraxner. Vezetőedző: Bill Gilligan.
Alba Volán: Szuper - Horváth, Byström, Palkovics, Ocskay, Fekete, Bonni, Forsyth, Couture, Martz, Kovács, Ondrejcik, Jobb, Benk, Alanen, Vaszjunyin, Hegyi, Sofron, Nagy, Fodor. Vezetőedző: Ted Sator.
gól: Palkovics, Ocskay.

Az Alba Volán hivatalos oldalának beszámolója szerint erősen kezdett a grazi gárda, hamar meg is szerezte a vezetést: Tony Iob lövése még kijött Szuperről, ám a kipattanót Riddle értékesíteni tudta, alig három perccel a kezdés után (1-0) Nem törte meg a Volánt, hogy hátrányba került, lelkes szurkolótáborának támogatásával a 7. percben teljesen megérdemelten ki is egyenlített Palkovics találatával (1-1). A folytatásban nem sok említésre méltó történt, a csapatok inkább a védekezésre koncentráltak. Egy-egy kihagyott előny mindkét oldalon, egyébként főként a takarításban jeleskedtek a felek.

A középső húsz percben kissé eseménydúsabb lett a játék, és az Alba Volán helyzetkihasználására sem lehetett panasz: a játékrész derekán Ocskay vágta be Palkovics átadását (1-2). A hazaiak két ízben is emberelőnybe kerültek, de nem tudták ezeket értékesíteni. Hiába lőttek kapura, ezek a kísérletek nem voltak sem túl erősek, sem túl jól helyezettek, így Szupernek könnyű zsákmány volt mindegyik. Kis híján növelni is tudta az előnyét a Volán, de Weinhandl bravúrosan védett. Mindent egybevetve megérdemelt vezetéssel vonult pihenőre a Sator-csapat.

A lehetőségek gólra váltásával hadilábon állt a harmadik harmadban is a Graz, Ulmer még az üres kaput sem találta el. Amikor pedig Szuper mögé került a korong, Dremelj sípszava mentette meg a vendégeket: túl magasan volt a támadó botja, így a találat érvénytelen volt. Erőteljesen támadtak az egyenlítésért a hazaiak, minden erejével védekezett a fehérvári együttes, ám Forsyth kiállítása alatt már nem tudta elhárítani a veszélyt: négy perccel a vége előtt Schiechl kiegyenlítette az állást (2-2).

Hosszabbítás következett, amelyben egyik együttes sem vállalt érdemi kockázatot. A büntetőlövésekre maradt a döntés. Ezúttal a Volánnal volt Fortuna, mind a három rávezetést sikerrel oldotta meg, így a magyaroké lett a bónuszpont.

Nagyon fontos, igazi négypontos találkozón sikerült győznie a Volánnak, így három pontra nőtt az előnye a Graz-cal szemben, Ocskayék legutóbbi három mérkőzésükön négy pontot szereztek. Kedden Székesfehérvárra érkezik a sereghajtó Olimpija Ljubljana.

* * *

A Dunaújváros három góllal nyert a házigazda SC Csíkszereda ellen a Kontinentális-kupa utolsó fordulójában, s csoportgyőztesként bejutott a legjobb nyolc közé.

C csoport, 3. forduló:
Dunaújvárosi Acélbikák.Docler - SC Csíkszereda 4-1 (0-0, 3-1, 1-0)
Puigcerda (spanyol) - HK Novi Sad (szerb) 6-5 (3-3, 2-2, 1-0)

A Dunaújváros mellett az ukrán Szokol Kijev jutott a jégkorong Kontinentális-kupa utolsó előtti fordulójába.

A nemzetközi szövetség honlapja szerint a magyar csapat a november 21. és 23. közötti "elődöntőben" az olasz Bolzanóval, a brit Coventryvel és a szlovén Mariborral találkozik Bolzanóban, míg az ukránok a lett Liepaja otthonában a helyi gárda mellett a fehérorosz Keramin Minszk és a kazah Gornyak Rudnij együttesével mérkőznek.

A két kvartettből az első helyezett jut be a január 16. és 18. közötti, a franciaországi Rouenben rendezendő négyes döntőbe. A finálé résztvevője már a Rouen Dragons és a szlovák Martin (Turócszentmárton).

A Mol Liga vasárnapi mérkőzésein:
Újpest - Miskolci Jegesmedvék 6-0 (2-0, 2-0, 2-0)
Budapest Stars - Alba Volán II 5-1 (2-0, 1-0, 2-1)