Vágólapra másolva!
Pénteken két mérkőzéssel megkezdődik a nőikézilabda-BL 2008-2009-es idényének csoportköre. A Bajnokok Ligájában idén egy magyar csapat maradt, a bajnok Győri Audi ETO KC (a Dunaferr a selejtezőben búcsúzott), ám több klub is akad, amely magyar játékosokkal és szakvezetőkkel vág neki a sorozatnak. Lássuk az esélyeket és reményeket!

Pénteken megkezdi menetelését a nőikézilabda Bajnokok Ligájában a Győri Audi ETO KC, amely a macedón Kometal Szkopje félelmetes otthonából próbálja meg elhozni a két pontot.

A magyar bajnok nehéz csoportba került, hiszen a Szkopje mellett a dán Ikast és az orosz Zvenyigorod együttesével csap össze, és csak az első két helyezett jut a nyolcas középdöntőbe, ahol szintén csoportmeccseket rendeznek (A kvartettek harmadik helyezettjei átkerülnek a KEK negyeddöntőjébe.)

A Győr csütörtök kora délután repült el a macedón fővárosba. A Kometal Gjorce Petrov nem ismeretlen Görbiczék számára, hiszen a 2005-2006-os kiírásban kétszer is megmérkőztek a macedón sztárcsapattal, akkor mindkétszer a Kometal győzött: Szkopjéban 32-22-re, Győrben 28-26-ra.

Konkoly Csaba az ETO vezetőedzője elmondta, hogy ha nehezen is, de sikerült felvételeket szerezniük a macedón bajnokról, így kellően felkészültek az első BL-összecsapásra. A vezetőedző véleménye szerint játékosai vannak annyira rutinosak, hogy függetleníteni tudják magukat a Kale-csarnokban uralkodó különleges körülményektől.

"Nagyon nehéz csoportban vagyunk, hiszen játszanunk kell azzal az orosz Zvezdával, amely tavaly teljesen megérdemelten megnyerte a sorozatot. Emellett itt van a dán Ikast és pénteki ellenfelünk, a Szkopje. Úgy vélem, szuper teljesítményre lesz szükségünk, hogy elcsípjük a továbbjutást jelentő első két hely valamelyikét" - mondta a vezetőedző az EHF honlapján.

A péntek esti találkozót a Viasat 3 szombaton 17.00 órától közvetíti felvételről.

Zsúfolt a hétvégi program
A hétvégén további négy magyar női alakulat lép pályára, egytől egyig a győzelem reményében, sőt, a magyar bajnokságban listavezető DVSC-Aquaticum már a továbbjutást is kiharcolhatja a KEK-ben, hiszen az olasz Bancole feladta a pályaválasztói jogot, így kétszer meccsel Debrecenben.

Az EHF-kupában a Budapest Bank-FTC, a Fehérép-Alcoa, valamint a BL-ből átkerült Dunaferr esélyesként szerepel szombaton, illetve vasárnap.

A magyar női csapatok hét végi programja, női BL:
A csoport, 1. forduló:
Kometal Szkopje (macedón)-Győri Audi ETO KC péntek 20.00

KEK, nyolcaddöntőbe jutásért:
1. mérkőzés:
DVSC-Aquaticum - Bancole (olasz) szombat 18.00
visszavágó: Bancole - DVSC, Debrecen vasárnap 16.00

EHF-kupa, nyolcaddöntőbe jutásért, 1. mérkőzés:
Budapest Bank-FTC - Madeira (portugál) szombat 18.00
Dunaferr - Oldenburg (német) vasárnap 14.00
Patrasz (görög) - Fehérép-Alcoa vasárnap 17.00