Vágólapra másolva!
A görögök elleni idegenbeli győzelem után vasárnap kora délután Veszprémben lép pályára a magyar férfi válogatott. Az Európa-bajnoki selejtezők második fordulójában Horvátország lesz az ellenfél.

Az egyszeres világ- és kétszeres olimpiai bajnok, Pekingben negyedik helyezett válogatott arra a Croatia Zagreb csapatára épül, melynek tagjai két héttel korábban már ízelítőt adtak tudásukból a magyar közönségnek a győztes szegedi Bajnokok Ligája-mérkőzésükön. A német és spanyol klubokban szereplő légiósokkal tovább erősödő alakulat ellen nagy szüksége lesz a magyar válogatottnak a minél nagyobb szurkolói buzdításra

"Más mérkőzés lesz a világ legjobb kézilabdázói ellen, még ha nemzedékváltás is folyik éppen a horvátoknál. Nem lehet kiengedni egy percre sem, ahogy tettük a görögök ellen, és lett a tíz-tizenkét gólos győzelem helyett hat gólos a siker. Ha mindenki százszázalékosan koncentrál, és odateszi magát, megszerezhető a két pont" - nyilatkozta Hajdu János szövetségi kapitány a kezi.hu-nak.

A szakvezető elmondta, a horvátok ellen már komplett lesz a csapat, hiszen Eklemovics Nikola is pályára léphet, a hazai pályán pedig akár 5-6 gólt is érhet a közönség támogatása.

A horvát kolléga, Lino Cervar számára Pero Metlicic sérülése okoz fejfájást, a kiváló játékos a finnek ellen kapott ütést, de ahogy Cervar fogalmazott, összeszorított fogakkal vállalni tudja a találkozót.


Forrás:
Veszprém Kézilabda Fan Club

A Vecernij List a két horvát kapust szólaltatta meg. Mario Kelentric, aki pénteken ünnepelte 35. születésnapját arról beszélt, már nem is reménykedett abban, hogy visszakerül a nemzeti együttesbe, míg Mirko Alilovic elmondta, számára egyértelmű, hogy a magyarok legveszélyesebb játékosa Nagy László, nemcsak lövései miatt, hanem azért is, mert a csapat játéka egyértelműen rá épül.

A mérkőzésre a Veszprém Arénában november 2-án, vasárnap, a tervezettnél háromnegyed órával később, 13 óra 30 perckor kerül sor.

Az Eb-selejtezők 2. fordulójának hétvégi programja:
14.00: Bosznia-Hercegovina - Feröer-szigetek
19.30: Svájc - Oroszország

Vasárnap:
11.00:
Románia - Lengyelország
13.30: Magyarország - Horvátország
14.00: Finnország - Görögország
15.00: Csehország - Franciaország
17.00: Szlovénia - Németország
17.00: Bulgária - Izrael
17.00: Luxemburg - Lettország
17.00: Ukrajna - Spanyolország
17.15: Svédország - Törökország
19.00: Szerbia - Olaszország