Vágólapra másolva!
Remekül sikerült a hétvége a magyar kézilabdásoknak. A férfiválogatott - amely szerdán a görögök ellen nyert - vasárnap Veszprémben 30-28-ra győzte le a világelithez tartozó horvátokat Európa-bajnoki selejtezőn. Ezzel Hajdu János szövetségi kapitány alakulata két forduló után százszázalékos mérleggel az élen áll kvintettjében. A női kupacsapatok is remekeltek.

A női Bajnokok Ligája nyitányaként - még pénteken - a Győri Audi ETO KC 24-21-re diadalmaskodott a macedón Kometal Szkopje otthonában.

Amiről bővebben még nem számoltunk be: a női KEK-ben a DVSC-Aquaticum kettős győzelemmel búcsúztatta a Bancolét, így nyolcaddöntős. A Debrecen másodszor is nagyon simán nyert a pályaválasztói jogáról lemondó olasz együttes ellen.

Női KEK, nyolcaddöntőbe jutásért, visszavágó:
Bancole (olasz) - DVSC-Aquaticum 23-38 (9-14)
továbbjutott: a DVSC, kettős győzelemmel.

A két csapat szombaton ugyancsak Debrecenben találkozott, akkor a hajdúságiak 44-26-ra nyertek. Most hivatalosan ők voltak vendégségben, és megint magabiztosan győztek, így várhatják a nyolcaddöntő november 11-ei sorsolását.

A női EHF-kupában a nyolcaddöntőbe jutásért rendezett első mérkőzéseken a Budapest Bank-FTC 38-29-re verte a vendég portugál Madeirát, a Dunaferr ugyanakkor csak 31-31-es döntetlenre volt képes a vendég német Oldenburggal szemben.

A magyar-horvát férfiválogatott-meccs utáni nyilatkozatok:


Értékes, 27-27-es döntetlent játszott a Fehérép-Alcoa a görög Patrasz otthonában. A fehérváriak öt perccel a vége előtt még két góllal vezettek, ám így is kedvező helyzetből várhatják a jövő szombati, hazai visszavágót.

Női EHF-kupa, nyolcaddöntőbe jutásért, 1. mérkőzés:
Patrasz (görög) - Fehérép-Alcoa 27-27 (14-14)

Sótonyi László, az FKC vezetőedzője a találkozó után a következőket mondta: "Van még hatvan percünk arra, hogy a továbbjutásunkat bebiztosítsuk. A végjátékban nagyobb figyelemmel megszerezthettük volna a győzelmet, de a hazaiak jól használták ki az emerelőnyüket."

A Patrasz trénere, Zlatko Petronijevic így értékelte az összecsapást: "Nagyon jó meccset játszottunk egy nagyon erős magyar csapat ellen, amelynek 14 bevethető játékosa van szemben a mi 7-8 kézilabdásunkkal. Ennek ellenére nyitva tudtuk hagyni a továbbjutás kérdését."

További eredmények:
Dunaferr - Oldenburg (német) 31-31 (17-16)
Budapest Bank-FTC - Madeira (portugál) 38-29 (21-17)