Vágólapra másolva!
A Győr idegenben 15 ponttal nyert a Szombathely ellen az UNIQA női kosárlabda NB I-ben.

Eredmény:
Savaria-Szombathely - SEAT Foton Győr 74-89 (16-21, 13-25, 18-20, 27-23)

Bodrogváry Iván, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége (MKOSZ) női tagozatának elnöke pénteken bejelentette, a csapatok szerdától egységesen nem lépnek pályára, és a most hétvégi mérkőzéseket is elhalasztják, mivel a "tagozat ragaszkodik ahhoz, hogy a mérkőzésein a bajnokság előtt közzétett, minősített játékvezetők működjenek közre", addig pedig egyetlen mérkőzést sem rendeznek, amíg az MKOSZ ennek nem szerez érvényt.

A szombatra kiírt két összecsapás, a Vasas-Csata - Zala Volán ZTE és a BSE - MKB-Euroleasing Sopron találkozó el is maradt, a vasárnapi mérkőzést viszont lejátszották. Szijjártó Péter, a SEAT Foton Győr elnöke azt mondta, szó sincs egységes fellépésről, és csapata vasárnap az eredeti programnak megfelelően, 16 órától pályára lép a Savaria Szombathely vendégeként.

"Határozottan kijelenthetem, hogy a győri klub nem szavazta meg a határozatot, és jövőben is elutasít minden olyan akciót, amely a női bajnokság felfüggesztését célozza" - nyilatkozott a klubvezető, hozzátéve, hogy ő maga is minősített játékvezetőket szeretne a pályán látni, ám a bírók sztrájkja nem lehet oka a mérkőzések halasztásának. Szerinte ebben a helyzetben mindenkinek arra kell törekednie, hogy ne járassák le a sportágat, márpedig az ilyen lépésekkel csak ezt lehet elérni.

Mindeközben az élvonalbeli kosárlabda-mérkőzések levezetésére alkalmas bírók közül további öten jelezték, hogy vállalnak találkozókat a jövőben. Erről Szabó György, a szövetség (MKOSZ) játékvezetői bizottságának elnöke adott tájékoztatást.

"Ádám József, Király László, Fekete László, Farkas János és Bognár Tibor is beszüntette a sztrájkot, velük együtt immár tíz olyan bírónk van, aki tagja az A- vagy AB-keretnek, azaz jogosult az NB I A-s meccsek levezénylésére. Mivel az elnökségtől szabad kezet kaptam, a fiatalokkal feltöltött, rendelkezésre álló állományunk 50 főre tehető. Holnap újabb felhívást küldök szét a játékvezetőknek, remélhetőleg tovább bővül a lista" - mondta a jb-vezető.

A női ligát irányító Bodrogváry Ivánnak a pénteki bejelentésére reagálva - miszerint a csapatok jövő szerdától egységesen nem lépnek pályára minősített játékvezetők nélkül - Szabó György kifejtette: az tudomása szerint nem a liga egységes álláspontját, hanem csupán néhány klub szándékait tükrözi.

férfi NB I, vasárnapi eredmény:
PVSK-Panthers - Kaposvári KK 81-68 (23-14, 30-16, 10-25, 18-13)