Vágólapra másolva!
A Győri Audi ETO KC fontos győzelmet aratott hazai közönség előtt a címvédő orosz Zvenyigorod ellen a nőikézilabda Bajnokok Ligája harmadik fordulójában.

A csoport, 3. forduló:
Győri Audi ETO KC - Zvenyigorod (orosz) 29-23 (17-10)
Győr, 2500 néző
v.: Vodopivec, Krasna (szlovénok)
Győr: Herr O., Pálinger (kapusok), Görbicz 6 (4), Herr A. 3 (3), Kovacsics 1 (1), Mraviková 7, Spiridon 4, Tomori 3, Vérten 5. Edző: Konkoly Csaba
Zvenyigorod: Szuszlina, Sanko (kapusok), Baranovszkaja 1, Boklascsuk 1, Csernova, Dmitrijeva 1, Koroljeva, Krutova, Poljenova 8, Poltorackaja 8 (3), Szokol, Vetkova 2, Zsukova 2. Edző: Vitalij Krokin
kiállítás: 10, illetve 18 perc.
hétméteres: 12/8, illetve 3/3

A több világbajnokkal felálló vendégek csak rövid ideig vezettek, majd lassan beindult az ETO-henger. Negyedóra és 9-7 után 16-8-ig megugrott a Győr. A szünet előtt kisebb hullámvölgy következett, így - némileg ingerülten - időt kért Konkoly Csaba.

A vezetőedző nem véletlenül aggódott, egy hete ugyanis tetemes előnyt herdált áll csapata, és kapott ki így a vendég dán Ikasttól. A fejmosás hatott, Vérten kettős emberhátrányban is betalált. A fordulás után nem változott a kép, a magyar bajnok biztosan őrizte előnyét. Az 51. percben, 26-18-nál időt kértek az oroszok, hátha tudnak faragni a hátrányon. Tudtak, mert a vége 29-23 lett.

A még nagyobb különbségű siker azért is lett volna fontos, mert elképzelhető, hogy a két csapat azonos pontszámmal végez, és akkor az egymás elleni két eredmény dönt a továbbjutásról.

"Nagyon örülök annak, hogy választ adtunk a csapatban morálisan kétkedőknek. Hetven százalékban viszontláttam, amit a védekezéssel kapcsolatban kértem a lányoktól. Igazi kemény, kétfrontos küzdelem volt, de egész héten erre a komoly nemzetközi megmérettetésre készültünk. Mostantól viszont idegenbeli bravúrokra lesz szükség, ha tovább szeretnénk jutni a csoportból. Mravikova ma nagyon akart, végre megvolt benne a kellő tűz. Gödörben van az utóbbi időben, de már végre látjuk nála a fényt az alagút végén" - idézte Konkoly Csabát, a Győr vezetőedzőjét a kezi.hu.

A macedóniai Eb miatt most hosszú szünet következik, a BL-sorozat januárban folytatódik. A Győr január 3-án az Ikast vendége lesz.

Szombaton játszották:
Ikast (dán) - Kometal Szkopje (macedón) 32-26 (15-10)

Az állás:
1. Ikast 6 pont
2. Győr 4
3. Zvenyigorod 2
4. Kometal Szkopje 0