Vágólapra másolva!
Négy góllal nyert a Vasas a Honvéd ellen a férfivízilabda-bajnokság vasárnapi rangadóján.

eredmény:
TEVA-VasasPlaket - Domino Honvéd 12-8 (3-1, 3-2, 2-4, 4-1)
góldobók:
Varga Dániel 4, Kis G., Hosnyánszky 2-2, Katonás, Steinmetz B., Tóth M., Kállay 1-1, illetve Szivós 4, Molnár 2, Jansik, Iosep 1-1

Jóllehet a 2000-es évek első felében domináló Honvéd erre az idényre meggyengült, meghatározó játékosok távoztak a Kőér utcából, azért az átalakult-megfiatalodott együttes is komoly tényezője maradt a honi élvonalnak, vagyis egyáltalán nem ígérkezett könnyen verhető riválisnak a bajnoki címvédő Vasas számára, még a piros-kékek otthonának számító Komjádi-uszodában sem.

Különösen, hogy az öt olimpiai bajnokot is felvonultató angyalföldiek e mutatóban alig múlták felül a vendégeket, akiknél négy ötkarikás aranyérmes maradt és szállt vízbe a vasárnap kora délutáni összecsapáson.

Az első gólra - a kölcsönös rontások miatt - csaknem négy percet kellett várni, mígnem Földi László legénységéből a friss - ex-egri - szerzemény, a nyáron, augusztusban olimpiai bajnokká lett center, Kis Gábor "posztidegen" helyről, vagyis távolabbról talált be a válogatottbeli csapattárs, a Pekingben kétszeres olimpiai aranyérmessé előlépett Gergely István kapujába.

Aztán beindult a góltermelés, még ha egyoldalúan is, tudniillik csupa Vasas-találat sorjázott az első negyedben, egészen 3-0-ig, amikor az utolsó pillanatokban szépített a vendéggárda a meccs egészében agilis és felettébb "hálóérzékeny" Szivós Márton révén.

A folytatásban 3-2-re, majd 4-3-ra zárkózott fel - a vezetőedzői tisztségben Kovács Istvánt váltó - Vad Lajos vezette Honvéd, jelezve, hogy magára talált, egyszersmind értésére adva a Vasasnak, hogy nem adta fel. Csakhogy a bajnokcsapat élt az emberelőnyök kínálta lehetőségeivel és félidőre 6-3-ra ellépett.

A harmadik nyolc perc látványos motívumaként a háromszoros olimpiai bajnok és másodszor eredményes center, Molnár Tamás remek kapufás gólt lőtt, majd még ennél is szebb alakítással, "félmérföldes" csavart ejtéssel Szivós hozta fel 6-5-re együttesét.

Volt aztán 7-6 és 8-7 is, az egyenlítés azonban elmaradt, nem csupán ebben a játékrészben, hanem a befejező negyedben is, amelyben felülkerekedett és a végére egyértelművé tette sikerét a Vasas.

* * *

A versenybíróság tájékoztatása szerint szombati közlésével ellentétben nem 15-5-re hanem 14-4-re nyert az Eger a Fehérvár vendégeként az ob I szombati mérkőzésén. A testület vasárnap délelőtt tudatta tévedését az MTI-vel.

pontosított eredmény:
Androbau Fehérvár Póló SE - ZF-Eger 4-14 (1-4, 1-3, 2-3, 0-4)